News

Woensdagavond kwam ons het treurige nieuws ter ore dat oud-speler Harry Vos is overleden. De zeer geliefde speler die zijn carrière begon bij ADO is slechts 63 jaar geworden.

Zijn overlijden is als een behoorlijk schok ontvangen binnen ADO Den Haag. Onze gedachten gaan dan ook uit naar zijn familie en vrienden en we kunnen alleen maar hopen dat het hen steunt dat hij in zo veel Haagse harten is gesloten.ADO 1969-1970 : Staand: Van den Oever, Van den Burch, Mansveld, De Zoete, Harry Vos.
Zittend: Hölmstrom, Pas, Weimar, Schoenmaker, Berg, Thie.

Harry Vos is volgens het ANP overleden in een ziekenhuis in Delft, hij leed aan kanker. Vos woonde in Naaldwijk.

Bij ADO maakte hij vijf jaar lang een prachtige tijd mee, van 1965 tot 1970. Het ultieme hoogtepunt was de gewonnen bekerfinale in 1968.

Vos was een linksachter. In het seizoen 1970/71 speelde hij één jaar voor PSV en daarna vertrok hij naar Feyenoord. Hij speelde daar zes seizoenen en werd met de club in 1974 landskampioen. Hij beëindigde zijn loopbaan in 1977. In totaal speelde hij 278 wedstrijden in de Eredivisie, waarin de verdediger vijf doelpunten maakte.


ADO 1967, een ritje met de tram in San Francisco (USA),v.l.n.r. Theo van den Burch, Harry Vos, Dick Advocaat, Aad Mansveld, Joop Jochems, Rene Pas en vooraan Lex Schoenmaker en Hennie Ardesch.

Hoewel hij als enige geselecteerde speler bij het wereldkampioenschap voetbal 1974 niet in actie kwam, wordt hij toch gerekend tot de Gouden Generatie. Vos speelde nooit een officiële interland voor Oranje.

Een anekdote over Harry Vos die heden ten dagen nog populair is en op vele sites op internet te vinden is, is die over de weddenschappen die Vos met ploegmaten hield. Hij stelde dat hij in zijn eigen neus kon bijten. Met name nieuwe teamgenoten geloofden dit niet en zetten flink in. Vos haalde vervolgens zijn kunstgebit uit de mond en zette dit op zijn neus.