News

Deze zomer spelen alle vertegenwoordigende Oranje elftallen een aantal wedstrijden, zowel bij de mannen als de vrouwen. En in deze teams zijn ook ADO Den Haag spe(e)l(st)ers opgenomen.

KNVB-coach Hesterine de Reus heeft twintig speelsters opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar. Komende zaterdag reist het team af naar Macedonië, waar van maandag 24 mei tot en met zaterdag 5 juni het negende UEFA Women`s Under 19 Championship plaatsvindt. Voor vertrek werkt Onder 19 donderdag 20 en vrijdag 21 mei een trainingsstage af in Doorwerth, waarna de selectie wordt teruggebracht tot achttien speelsters. Nederland is met Frankrijk, Spanje en het gastland ingedeeld in groep B. Groep A bestaat uit Schotland, regerend Europees kampioen Engeland, drievoudig winnaar Duitsland en de kampioen van 2008, Italië.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende speelsters:

Kirsten Bakker (FC Twente), Roxanne van den Berg (AZ), Merel van Dongen (Pancratius), Kika van Es (Willem II), Stefanie van der Gragt (AZ), Hélène Heemskerk (Legmeervogels), Ellen Jansen (FC Twente), Kirsten Koopmans (ADO Den Haag), Vanity Lewerissa (Sportclub WVV `28), Desiree van Lunteren (AZ), Carmen Manduapessy (sc Heerenveen), Lieke Martens (sc Heerenveen), Tessel Middag (Swift), Tessa Oudejans (FC Utrecht), Lucienne Reichardt (ADO Den Haag), Maud Roetgering (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Utrecht), Eline Sol (Kolping Boys), Mauri van de Wetering (Willem II) en Siri Worm (FC Twente).

Speelschema groep B UEFA Women`s Under 19 Championship

Maandag 24 mei 13.00 uur Boris Trajkovski Stadion Skopje
Nederland - Frankrijk

Donderdag 27 mei 17.00 uur National Arena Skopje
Macedonië - Nederland

Zondag 30 mei 17.00 uur Zelezarnica Stadion Skopje
Spanje - Nederland

De halve finales worden woensdag 2 juni om 17.00 uur gespeeld in het Baskimi Stadion en de National Arena. Laatstgenoemd stadion is tevens de locatie van de finale, die op zaterdag 5 juni om 15.00 uur plaatsvindt.

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar neemt na 2003 en 2006 - toen Nederland niet verder reikte dan de groepsfase - voor de derde keer in de geschiedenis deel aan een Europees eindtoernooi. Nederland stelde deelname aan het EK 2010 begin april veilig door in de Eliteronde uiteindelijk als eerste te eindigen in een groep met Schotland, Denemarken en Finland. Deze Eliteronde bereikte Nederland in september 2009 door in de eerste EK-kwalificatieronde al afstand te nemen van Israël, Litouwen en Polen.

Vicento
Charlton Vicento is na Jens Toornstra de tweede speler die geselecteerd is voor Oranje, hij zit in de definitieve selectie van Oranje Onder 19. De selectie van KNVB-coach Wim van Zwan voor de Eliteronde, die deze week in eigen land wordt afgewerkt, zal in Limburg aantreden tegen Slowakije, Duitsland en Polen. Het programma: dinsdag 18 mei (17.00 uur bij E.V.V. Echt), donderdag 20 mei (18.30 uur bij Sportclub Irene, Tegelen) en zondag 23 mei (18.00 in het stadion van VVV-Venlo).

Inzet van het toernooi is een ticket naar het Eurpess kampioenschap van 18 tot en met 30 juli in Frankrijk. Aan de eindstrijd om de Europese titel voor spelers onder 19 jaar worden naast het gastland nog zeven landen toegevoegd. Om één van deze zeven te zijn, moet Nederland in Limburg als eerste eindigen.

In aanloop naar deze laatste EK-kwalificatieronde heeft Onder 19 op 12 mei in Doorwerth een trainingsstage afgesloten met een 1-0 winst tegen de leeftijdsgenoten uit Zuid-Korea. Hiermee is het Nederlands team voor spelers geboren op of na 1 januari 1991 dit seizoen nog altijd ongeslagen, na duels tegen Malta, Cyprus, Tsjechië, Engeland, Ierland, Portugal, Turkije, Frankrijk en Italië.

De selectie bestaat uit: Charlton Vicento (ADO Den Haag), Marco Bizot, Lorenzo Ebicilio, Ricardo van Rhijn en Rodney Sneijder (allen Ajax), Erik Schouten (AZ), Rajiv van la Parra (SM Caen), Jerson Cabral, Luc Castaignos, Jordy Clasie, Tim Eekman, Ricky van Haaren en Bart Schenkeveld (allen Feyenoord), Leandro Bacuna (FC Groningen), Imad Najah en Jeroen Zoet (PSV), Steven Berghuis (Voetbalacademie FC Twente BV) en Davy Pröpper (Vitesse/AGOVV).