ADO Den Haag A1 en B1 verloren zaterdag met ruime cijfers van NAC Breda A1 en Twente Academie B1. Voor ADO Den Haag waren het slechts wedstrijden voor de statistieken aangezien alle opleidingsteams al verzekerd waren van lijfsbehoud. Hieronder de verslagen van alle gespeelde wedstrijden:

ADO Den Haag A1 – NAC Breda A1 0 – 3
ADO Den Haag A1 speelde vandaag tegen NAC Breda A1 een matige wedstrijd. Voor NAC Breda stond er nog van alles op het spel al was dat in de 1e helft niet te zien. In een matige 1e helft kregen beide teams geen kansen, zodat de 0-0 ruststand een logische was. In de 2e helft nam NAC Breda in de 50e minuut verdiend de leiding via een mooi schot van Steven Edwards. ADO Den Haag kreeg 5 minuten later een goede kans na een “tip in” na een vrije trap van Hichem Faik, maar de Bredase keeperTim Coremans redde bekwaam. In de 62e minuut kwam NAC Breda via een mooie aanval verdiend op 0-2 via een goal van Alex Schalk. ADO Den Haag was niet bij machte om een slot offensief te creëren waardoor NAC Breda niet in gevaar kwam. In de 78e minuut werd het zelfs nog 0-3 via wederom Alex Schalk hetgeen ook de eindstand was.

Scheidsrechter: De heer P.C. van Gijzen

Gele kaart ADO Den Haag: --

Opstelling: Ricardo Kieboom, Diederick Hoogerwaard (80e Justin Lopes), Peter Korteling, Patrick Batiste, Ferry de Jong, Boy Wotte, Hadil Tihouna, Donny van der Dussen, Aschraf Artimi (46e Andre Ntambue), Hicham Faik (57e Niels van Pelt) en Rodney Sno

Twente Academie B1 – ADO Den Haag B1 0 – 3
ADO Den Haag B1 heeft zich afgelopen woensdag in de uitwedstrijd door een 2-2 gelijkspel verzekerd van nog een jaar Eredivisievoetbal. In Groningen werden de goals gemaakt door Mo Benaissa en Mike van Toor. Vandaag stond de uitwedstrijd op het programma tegen Twente Academie B1. In den gelijkopgaande 1e helft kregen beide teams weinig kansen, maar door een foutje achterin kon de Tukkers gaan rusten met een 1-0 voorsprong. In de 2e helft was Twente de betere ploeg en scoorde in de 2e helft nog 2x waardoor de eindstand 3-0 in het voordeel van de Twente Academie werd.

DHC B1 – ADO Den Haag B2 4 – 2
ADO Den Haag B2 heeft de uitwedstrijd tegen DHC B1 met 4-2 verloren. Door blessures en schorsingen begonnen er maar liefst zeven 2e jaars C spelers in de basis. In de 1e helft had ADO Den Haag het betere van het spel, maar het was DHC dat de score opende. Nog voor de rust kwam ADO Den Haag op 1-1 via een benutte strafschop van Desko Destanovic. In de 2e helft gaf het fysieke verschil de doorslag waardoor DHC kon uitlopen naar de 4-1, maar het zeer jonge ADO Den Haag bleef knokken en scoorde in de blessuretijd de 4-2 via wederom Desko Destanovic hetgeen de eindstand was.

Spartaan’20 C1 – ADO Den Haag C1 0 – 1
Vandaag speelde ADO Den Haag C1 de uitwedstrijd tegen Spartaan 20, die al gedegradeerd is. Met 5 jongens van de C2 begon ADO Den Haag aan een zware wedstrijd. In de eerste helft kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jermaine Mezach. Dit doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor de 3 punten. Volgende week speelt wacht de laatste thuiswedstrijd tegen kampioen Willem II/RKC C1.

ADO Den Haag C2 – Ajax C2 zondag 25-04

ADO Den Haag D1 – AFC D1 1 – 0
ADO Den Haag D1 heeft in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen AFC met een minimale score van 1-0 weten te verslaan. De eerste tien minuten tasten de ploegen elkaar af, ADO Den Haag moest vooral wennen aan de fysiek sterkere tegenstander. In de 12e minuut was ADO Den Haag wel heel erg snel in de omschakeling. Vanaf het middenveld werd Xander Stenebome bereikt die vervolgens een prima pass afleverde op Nigel Ogidi Nkwanko. Die schoof heel beheerst de bal in de verre hoek van het doel. Hierna ging AFC steeds meer op zoek naar de gelijkmaker. Iedereen dacht dat AFC langszij kwam, maar de scheidsrechter merkte op het laatste moment zijn assistent op die resoluut met zijn vlag in de lucht bleef staan. Die had in een eerdere situatie buitenspel geconstateerd, de scheidsrechter nam dit advies over zodat ADO Den Haag de rust in ging met een 1-0 voorsprong. Na de thee voerde AFC de druk op het Haagse doel op, maar ADO Den Haag hield moedig stand. Nick Hasper hield met een aantal fraaie reddingen de nul voor AFC op het scorebord. Xander Stenebome schoot in de slotfase van de wedstrijd nog op de lat en net naast maar het lukte niet meer om te scoren.

ADO Den Haag D2 – VCS D1 7 – 1
Vandaag speelde ADO Den Haag D2 zijn laatste thuiswedstrijd tegen VCS D1. In de eerste helft schoot Gustavo Hamer na een goede solo waarbij hij 3 spelers van VCS uitspeelde beheerst binnen. In de 8ste minuut loste Tristan Dekker een schot van ongeveer 20 meter op het goal, maar de keeper kon deze nog net pakken. In de 17de minuut speelde Matthijs de Oude de bal diep op Gustavo Hamer die de bal in de linker hoek schoot. Met een 2-0 gingen beide teams de rust in. Na veel gemiste kansen in de eerste helft, deed ADO Den Haag D2 het beter in de tweede helft. Wel wist de tegenstander met een mooi lob de aansluitingstreffer te scoren. Matthijs de Oude scoorde vervolgens de 3-1 vanaf 3 meter binnen. In de 45ste minuut kopte Harvey Johnsen de bal bij de tweede paal naar binnen na een goede voor zet van Darren Sidoel. Eén minuut na de kopbal van Harvey Johnsen schoot Matthijs de Oude raak na een dribbel en schoot de bal in de linker hoek. Joshua Vermeer schoot de bal in de verre hoek na de bal gekregen te hebben van Matthijs de Oude. In de 30ste minuut wist Joshua Vermeer de 7-1 te scoren wat ook tevens de einduitslag was van de wedstrijd.

DWO D1 – ADO Den Haag D3 0 – 2
Vandaag speelden we in Zoetermeer tegen de D1 van DWO. In de eerste wedstrijd hadden we een fysiek minder sterke tegenstander dan vandaag, wat uiteindelijk leidde naar een gevecht tussen kracht en techniek. In de eerste helft wilde ADO wel voetballen met wat druk op de tegenstander, waardoor we meer kansen kregen. Een enkele corner van ADO en wat counters van DWO zorgden voor over en weer gevaar. Vooral op links was ADO vandaag op dreef via Djamairo Rigters en Yanick van Engelen. Uiteindelijk leidde het voetballe tot een vrije trap links van de 16 m. Sander van de Ende melde zich voor dit klusje en streepte de bal in de verre hoek, waarvan we bijna zouden zeggen dat het de kruising was. De 0-1 was gezet en teven de ruststand. In de tweede helft zette DWO alles op alles en speelde met vier spitsen en alles één op één. Dit zorgde voor veel paniekmomenten rondom het middenveld en DWO was een fase echt sterker, maar kwam niet tot scoren. Uiteindelijk werd het duel door de vandaag buitengewoon sterk spelende Mees Schoonhoven beslist. Hij liep na een goede combinatie van het team op de keeper af, ging er omheen en streepte de bal tegen het net aan.

Wilhelmus D1 – ADO Den Haag Etop 4 – 3
De spanning van de wedstrijd was al voor aanvang merkbaar bij beide teams. Wilhelmus zette veel druk zodat ADO Den Haag niet goed in zijn spel kon komen. Het was toch ADO Den Haag dat het eerst wist te scoren. Uit een snel genomen vrijen trap van Pascal Struijk maakte Cirano de Groot de 0-1.Wilhelmus bleef sterk aandringen en kreeg ook enkele kansjes. Het was wederom Cirano de Groot die voor ADO Den Haag de 0-2 maakte nu uit een steekpass van Lance Duijvestijn. Nog voor rust wist Wilhelmus op 2-2 te komen. Na rust een was er veel strijd van beide zijde waar Wilhelmus op 4-2 kwam en ADO Den Haag nu alles of niets ging spelen. Thomas Engwegen bracht de stand op 4-3 uit een pas van Lance Duijvestijn. Wij bleven de aanval zoeken maar er zat vandaag niet meer in, waardoor Wilhelmus met 4-3 won.

Victoria’04 E1 – ADO Den Haag E1 3 – 9
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Victoria’04 E1 op het programma. Victoria’04 begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong. Daarna was het ADO Den Haag dat beter ging spelen en Simo Choukoud maakte de 1-1. Benjamin Reemst scoorde daarna de 1-2. Sem Plezier zorgde ervoor dat ADO Den Haag E1 op een 1-3 voorsprong kwam. Vlak voor rust scoorde Victoria’04 nog de 2-3. Na ging het veel beter met ADO Den Haag E1 en scoorden Benjamin Reemst 1x, Simo Choukoud 3x en uiteindelijk Sem Plezier nog 2x. Een leuk detail is dat ADO Den Haag E1 tijdens de wedstrijd haar 100ste doelpunt van dit seizoen maakte.