News

De weergoden zouden ons slecht gestemd zijn werd vooraf gezegd, maar uiteindelijk vielen er zondag drie druppels regen en bleef het daarbij. Het zette de Open Dag letterlijk in het zonnetje, alle fans, spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers hadden het geweldig naar hun zin. ADO Den Haag heeft in het geheel genoten van deze ontmoeting tussen alle geledingen van onze club.

Het begon al vroeg in de ochtend, toen de eerste spelertjes bijna verlegen binnen kwamen en zich meldden voor de clinics op het veld van het Kyocera Stadion. De trainers van de Jeugdopleiding stonden voor hen klaar en de aangemelde kinderen werden getraind als ware helden. Ondertussen ging de Open Dag buiten het stadion ook van start en stond er al meteen een rij voor de Stadiontour. Ieder jaar weer willen toch vele gezinnen het gehele stadion aan de binnenkant bekijken.

Om 12.00 uur werden de Kassahuisjes, de originele van ons oude Zuiderpark, officieel onthuld. Wethouder Baldewsingh was daarbij en beloofde met de kosten voor het vervoer naar het Kyocera Stadion en het onderhoud te gaan helpen. Naast zijn mooie woorden over onze club een geweldig gebaar voor dit geweldige supportersinitiatief. Dit hele gezelschap en alle toehoorders verplaatsten zich snel naar de tribunes om het duel tussen Oud ADO Den Haag en een uit vele aanmeldingen geselecteerd supportersteam te bekijken. Op een gegeven moment stonden er 23 supporters in het veld, maar zelfs toen hielden de oudgedienden van onze club nog stand. De einduitslag was 10-2.

De finale caravan knallen werd gespeeld bij Nicolette van Omroep West. Wie o wie er gewonnen heeft ziet u op Omroep West, Gianni Zuiverloon of Wilfried Kanon? Buiten waren de kramen van de sponsors, de fanshop, Fansupport en natuurlijk alle buitenbarretjes druk bezet. Tot iedereen langzamerhand naar het podium trok. Daar werden de kinderen, maar ook de ouders, vermaakt door Goochelaar Michel Beugelsdijk. Hij maakte na een topshow plaats voor Fred Zuiderwijk die de speelsters en daarna de spelers presenteerden aan het publiek.

Maar twee spelers bleken verdwenen, ook Zuiderwijk kon ze nergens vinden. Uiteindelijk toverde Michel Beugelsdijk hen weer terug bij de selectie uit een speciale kist. Terwijl Ronnie Ronaldo lekker ging zingen op het podium, begaven de spelers zich naar hun plekjes op het plein voor de handtekeningensessie, elk jaar weer populair. De spelers zaten op vijf plaatsen verdeeld op het Heldenplein en de kinderen konden overal langs hen lopen voor alle handtekeningen en foto’s met de spelers.

DJ Limoncello en DJ Gizmo, met een MC en trompettist, maakten het feestje helemaal compleet door stevige muziek te maken voor iedereen die nu uit zat te puffen op de terrasjes van een mooie dag.

Maandag 14 juli vindt u op deze site de gehele fotoserie van de Open Dag en ’s avonds komt een uitgebreid verslag op TV West.