News

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij, de stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekenden op maandag 7 juli een samenwerkingsovereenkomst.

Op het veld van het Kyocera Stadion werden de handtekeningen geplaatst: van Dik Hooimeijer, bestuurslid van ADO Den Haag in de Maatschappij, sportwethouder Peter van Haagen en Desi Beans, manager van het jeugd en jongerenwerk in onze regio. De drie ondertekenden een overeenkomst voor de duur van een jaar. “Sport en bewegen is belangrijk, zeker ook voor onze jongere inwoners,” aldus wethouder Van Haagen. “Sporten is sowieso gezond, maar het doet meer. Sport laat jongeren hun talenten benutten en leert ze samen te werken in een team. We weten dat sport bijdraagt aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden van jongeren. De samenwerking met de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij helpt ons om daar verder vorm aan te geven.” Desi Beans: “We zijn blij met deze samenwerking, die prima past binnen de activiteiten die het jeugd en jongerenwerk al uitvoert in Pijnacker-Nootdorp. Het jeugd en jongerenwerk werkt al als netwerkorganisatie lokaal met jongeren. De samenwerking versterkt dat. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld het project ‘De Held’ ook in onze gemeente inzetten. Spelers en trainers van ADO Den Haag bezoeken dan scholen, samen met het Driemensschap (politie, jeugd en jongerenwerk en wijkmanager). Met de leerlingen van groep 7 praten ze over pesten, discriminatie, zinloos geweld en homoacceptatie. De voetballers van ADO Den Haag vervullen een belangrijke voorbeeldrol voor de jongens en meisjes in de klas.”

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij wil samen met haar maatschappelijk partners – waar dus nu ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp bij hoort – bijdragen aan sportieve en respectvolle jongeren, toekomstperspectief bieden aan en de gezondheid bevorderen van inwoners van de regio Haaglanden, en mensen dichter bij elkaar brengen. Om deze missie te laten slagen worden onder de vlag van de stichting projecten uitgevoerd waar het voetbalbedrijf met haar spelers, staf, medewerkers en haar stadion aan bijdraagt. Directeur van ADO Den Haag en voorzitter van de stichting Piet Jansen: “Het is mooi dat steeds meer partners in de regio de weg naar ADO weten te vinden. ADO Den Haag is meer dan voetbal, dat blijkt vandaag maar weer. ADO Den Haag is in feite een ontmoetingsplaats voor alle lagen van de bevolking, ongeacht leeftijd of afkomst. Met extra aandacht voor de jeugdopleiding en sociale projecten voor schooljeugd, levert de club een sociaal-maatschappelijke bijdrage aan de samenleving in de regio. Dat vinden we belangrijk. Maar natuurlijk blijft onze kernactiviteit altijd het winnen van voetbalwedstrijden!”