News

Een idee dat in 2007 bij supporters is ontstaan werd vandaag werkelijkheid. De kassahuisjes die bijna 90 jaar in het Zuiderpark hebben gestaan werden vandaag verhuisd naar het Kyocera Stadion.

Zo’n 300 kleine en grote sponsoren ‘kochten’ voor €7,50 per stuk stenen, waardoor de financiën van de verhuizing rond kwamen. De namen van de sponsoren die de verhuizing mede mogelijk hebben gemaakt zullen op een sponsorbord op de kassahuisjes terechtkomen. Hoofdaannemer Bouwbedrijf Lammertink nam niet alleen de coördinatie van de verhuizing op zich, maar ook alle overige kosten. Gino Kaffa van GK Gevelspecialisten zorgde ervoor dat de nostalgische kassahuisjes weer het aanzien kregen dat ze verdienen.

Om 07.00 uur begonnen de werkzaamheden in het Zuiderpark. Eerst moest de spiksplinternieuwe kraan van Blansjaar BV gereed gemaakt worden. Hierna kon worden begonnen met het optillen van het eerste kassahuisje. Rond 09.00 uur stond het eerste huisje al op de transportwagen. Hierna werd onder toezicht van een grote groep belangstellenden en nationale pers het tweede huisje probleemloos opgetild.

Rond 10.15 uur begon de rit richting het Forepark. De twee enorme transportwagens vervoerden de huisjes over de Loevesteinlaan, via de Schaapweg langs winkelcentrum In de Bogaard, om zo de A4 op te gaan. Via de afslag Nootdorp op de A12 werd uiteindelijk rond 11.00 uur het stadion bereikt. Hierna was het wachten op de kranen, die ongeveer een uur later arriveerden.

Nadat de kraan was geïnstalleerd kon men beginnen aan het plaatsen van de huisjes. Op de middenberm naast het MFC waren al twee gaten gegraven waar de huisjes geplaatst konden worden. Rond 13.30 uur stond het eerste huisje al op z’n nieuwe plek! Wat natuurlijk niet kon ontbreken aan de kassahuisjes zijn de geelgroene draaideuren. Deze werden dan ook netjes één voor één aan de huisjes bevestigd. Na wat graafwerk volgde de plaatsing van het tweede huisje. De kassahuisjes zullen op 13 juli op de Open Dag officieel worden onthuld. Bekijk hier het item dat Hart van Nederland maakte over de verhuizing van de kassahuisjes!