News

ADO Den Haag heeft afgelopen weekend het NK Old Stars in Almere gewonnen, de Haagse heren verdedigden met succes hun titel. Aan het voetbaltoernooi deden alleen spelers van zestig jaar en ouder mee. Ook PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen hadden een team samengesteld. Vanaf februari hebben zij iedere week getraind op het spelletje Walking Football. Dat is een variant van voetbal, waarbij het verboden is om hard te lopen.

Old Stars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie in samenwerking met de VriendenLoterij. Het project is gestart om 60-plussers bewust te maken van een actieve levensstijl. Met het kampioenschap werden de inspanningen van de deelnemers al beloond, voor onze heren die wekelijks op De Aftrap hebben getraind des te meer met de titel. Het strijdtoneel van het toernooi was het Almere City FC Stadion.

Informatie over OldStars Elke week, gedurende 20 weken, was er een trainingssessie van twee uur bij de Eredivisieclubs. Deze training begon met gezellig samenzijn waarna er begonnen werd met het sportieve gedeelte, in clubkleding, onder professionele begeleiding. Deze 20 weken werden afgesloten dit OldStars kampioenschap waarin de teams van de deelnemende Eredivisieclubs het tegen elkaar opnamen. In de toekomst worden ook amateurverenigingen uitgenodigd voor dit toernooi.