News

Komend seizoen zal Arno van Zwam (44 jaar) binnen de Haagse trainersstaf gaan functioneren als keepers- en assistent-trainer. Hij komt over van NAC Breda en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee.

Als keeper speelde Van Zwam zelf vanaf 1992 in het betaald voetbal, hij begon bij Fortuna Sittard. In 2000 maakte hij de bijzondere overstap naar de Japanse topclub Júbilo Iwata. In zijn vierde jaar bij die club kreeg hij, halverwege het seizoen, een aanbod van NAC Breda. Hij kwam terug naar Nederland en behoorde sindsdien tot de selectie van NAC. In het seizoen 2006/2007 was hij nog als speler actief, vanaf seizoen 2007/2008 was hij bij NAC Breda in dienst als keeperstrainer.

Naast Van Zwam tekent ook Sem de Wit (19 jaar) een contract bij ADO Den Haag en wel een verbintenis voor twee jaar. De middenvelder zal komend seizoen waarschijnlijk worden verhuurd aan FC Dordrecht om zich verder te ontwikkelen. Afgelopen winter maakte de Harderwijker al de overstap van Almere City FC, waar hij zijn opleiding genoot, naar FC Dordrecht. Hij kwam al meermalen uit voor vertegenwoordigende Oranje elftallen en hij heeft inmiddels zijn debuut voor Oranje Onder 19 gemaakt.