News

ADO Den Haag onder 17 is maandagochtend 31 maart, na anderhalve week, weer geland op Nederlandse bodem. Zaterdag 22 maart vertrok ADO Den Haag onder 17 naar Zuid Afrika voor het toernooi om de Future Champions Cup. ADO Den Haag was ingedeeld in de poule met het nationale elftal van Zambia, Supersport United (Zuid Afrika) en Atletico Mineiro (Brazilië).

ADO Den Haag onder 17 startte het Future Champions toernooi tegen nationale elftal van Zambia. Dat elftal speelt onder de naam Kalusha Stars en is al jarenlang een deelnemer aan dit toernooi in Zuid-Afrika. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het volgende duel dat op het programma stond, was het duel tegen de meervoudige winnaar van het toernooi: Atletico Mineiro uit Brazilië. De eerste wedstrijd van de Brazilianen werd al met een overtuigende 5-2 gewonnen. ADO Den Haag onder 17 hield goed stand, helaas werd er met 0-1 nipt verloren van Atletico Mineiro. In de laatste wedstrijd van de poulefase wist ADO Den Haag onder 17 een spectaculaire zege binnen te slepen. Er werd met 3-2 gewonnen van Zuid-Afrikaanse kampioen Supersport United. ADO Den Haag moest met twee doelpunten verschil winnen om het nationale elftal van Zambia te passeren op de ranglijst. Dit lukte helaas net niet. ADO Den Haag werd derde in de poule op doelsaldo, achter het Braziliaanse Atletico Mineiro en het nationale elftal van Zambia. Ook stond de voetbalweek in Zuid Afrika in het teken van cultuur. Op donderdag 27 maart had de organisatie een aantal excursies geregeld, waaronder het Lion Park, het FNB Stadium en het voormalige woonhuis van Nelson Mandela. De dag werd afgesloten met een officieel diner met alle teams, de organisatie en de sponsoren.

Op vrijdag 28 maart speelde ADO Den Haag onder 17 tegen het USA selectteam in Zuid-Afrika. Dit is een team met geselecteerde spelers uit 18 verschillende staten. ADO Den Haag wist deze wedstrijd naar haar hand te zetten en won overtuigend met 4-0. Op zaterdag 30 maart werd de laatste wedstrijd van het toernooi gespeeld. De tegenstander was het Zuid-Afrikaanse Jomo Cosmos. ADO Den Haag onder 17 heeft het toernooi om de Future Champions Cup afgesloten met een gelijkspel. De wedstrijd eindigde 1-1. Bij het nemen van penalties bleek ADO Den Haag toch de sterkere ploeg te zijn. Het Future Champions Cup toernooi werd afgesloten met een clinic in het township Alexandra in Johannesburg. De clinic zou een uur duren, maar vanwege het enthousiasme van beide kanten duurde de clinic ruim 2,5 uur. ADO Den Haag onder 17 kan al met al terug kijken op een sportieve, leuke week vol met nieuwe ervaringen.