News

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag een mooie overwinning geboekt op KV Oostende, middenmoter in België. Ninos Gouriye was met twee goals The man of the Match. De buitenspeler werkte na de ochtendtraining opvallend genoeg nog extra aan zijn kalmte voor de goal en het betaalde zich dezelfde middag nog uit.

De ochtend begon met een training op het eigen veld, dit keer bewust wat rustiger dan afgelopen dinsdag om vermoeidheid bij de wedstrijd te voorkomen. Het werd met name een tactische training met veel situaties die geschetst werden, wie loopt waar, wie komt er dan vrij, etc etc. Kortom, schaven aan de details die net het verschil kunnen maken.

Aan het eind van de training ging Ninos Gouriye nog even door met assistent Ekrem Kahya, ook te zien in het meeste recente filmpje op ons Youtubekanaal ADO Den Haag TV. Reageren op een bal, de bal even meenemen en afwerken. Bas Meeuwissen had het als keeper zwaar tegen de schoten van de aanvaller.

Later op de dag bleek de keeper van tegenstander Oostende ook moeite te hebben met Gouriye. Hij werd de matchwinner met twee mooie goals, de eerste viel na ongeveer een kwartiertje. Maar daarvoor eindigden al meerdere combinaties van Haagse zijde voor de goal van Oostende, maar de bal ging er nog niet in.

ADO Den Haag speelde lekker fel en vooral in het eerste half uur sneed onze aanval met regelmaat heel scherp door de Belgische verdediging. Na ongeveer dertig minuten brak Oostende één keer gevaarlijk uit na een verrassend hakballetje. De spits kwam één op één met Robert Zwinkels en onze doelman was koelbloediger.

In de eerste helft waren Van Duinen en Zuiverloon nog een keer gevaarlijk in een mooie combinatie en net voor de rust gaf Aaron Meijers een lange bal op Alberg, die na een prachtaanname en passeerbeweging in één net op de keeper stuitte. In de rust kwam Bas Meeuwissen erin voor Zwinkels, die voor het eerst weer een wedstrijd speelde sinds zijn lies/buikblessure opspeelde. Na een wat mattere periode schoot Oostende op de paal en Gouriye aan de andere kant hard op de keeper. De tweede goal kwam tot stand uit een balletje van Van Haaren dat perfect werd doorgespeeld door Malone, Gouriye kwam vanaf rechts de 16 in en scoorde met een goed schot in de lange hoek. Gouriye stond na de wissel van Van Duinen op dat moment in de spits en niet meer op de flank.

Een uitbraak net voor tijd leverde Siani Sebastien nog een goal op, de einduitslag kwam daarmee op 2-1 in ons voordeel. Een mooie afsluiter van het trainingskamp. Ook de foto met alle meegereisde sponsors meteen na afloop was voor iedereen een mooie afsluiting. Vrijdagmorgen traint de selectie nog één maal vroeg om vervolgens in te pakken en terug naar Nederland te vertrekken. Opstelling; Zwinkels (46. Meeuwissen); Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla (70. Merencia), Van Haaren, Malone; Alberg, Van Duinen (60. Schet), Gouriye