News

Woensdagmorgen begon de selectie al weer vroeg aan de eerste training. Na een korte groepsbespreking werd er ingelopen en al snel scheidden de geblesseerde spelers en twee keepers zich af van de groep.

Mathias Gehrt en Kevin Jansen werkten een pittig programma af bij Nol Hornix, ook Danny Bakker sloot daar aan vanwege zijn liesklachten. Gino Coutinho en Robert Zwinkels werden onder handen genomen door Joop Hiele, de andere twee keepers bleven bij de grote groep.

Die groep ging na de warming up en rondo`s in een grote cirkel aan de slag. De buitenring met spelers gooiden de bal op, de spelers in het midden moesten steeds bij een ander de bal terug koppen. Vervolgens werden er uitgebreide pass en trapoefeningen gedaan in allerlei vormen, vooral gericht op nauwkeurig aannemen en inspelen.

Tegen de rotsen achterop het veld werd een brede partijspel gedaan, puur op basis van balbezit. Door de aanwijzingen van de trainers werden de spelers steeds feller en beter hoorbaar aan de andere kant van het veld, elkaar coachend in de organisatie.

De laatste partij hadden twee goals als middelpunt, letterlijk. De twee goals stonden met de achterkanten tegen elkaar in het midden van het veld, de twee ploegen konden aan beide kanten scoren en dus rond de goals heen lopen. De kaatsers aan de buitenkant van het veld konden worden ingezet om het spel te verleggen. De doelpunten vlogen er als zoete broodjes in.

Na de lunch en twee uurtjes rusten werd de training voor de middag ingepland. Individueel voor velen, in het zwembad, in de gym en extra verzorging voor degenen met kleine pijntjes.

Na het diner zochten de meeste spelers al hun kamertje op, in voorbereiding op de vroege training van donderdag en het oefenduel met Oostende. Bekijk het filmpje van de training hier: Youtubekanaal ADO Den Haag TV