News

Dinsdagmiddag werd er een oefenduel gespeeld tegen het Duitse Preussen Munster. 22 ADO Den Haagspelers kwamen in actie, er werd met twee verschillende elftallen per helft gespeeld. De uitslag was uiteindelijk 1-0 voor de Duitse ploeg door een wonderschoon afstandsschot. Maar de sfeer door de Haagse aanhang en bijzonderheden tijdens het duel maakten het toch een bijzondere middag.

s Morgens werd er na een uitgebreide warming up lekker afgewerkt op de goal. Veel goals maken en een goed gevoel creëren voor de wedstrijd van die middag. Twee prachtgoals van Gouriye en een van Alberg sprongen het meest in het oog.

Na een rustpauze en de sportmaaltijd, werden alle spelers geprepareerd om naar het veld af te reizen. Maar liefst drie bussen vol met sponsors en nog een aantal auto`s met ook de twee speciaal gekomen fans Bruno en Maureen gingen in colonne naar het veld. Aldaar begon de warming up van beide ploegen, buurman in het hotel Preussen Munster meldde zich uiteraard ook op tijd. Minder op tijd was de scheidsrechter. Net voor de aftrap werd er driftig gebeld door de Spaanse organisatie, maar helaas was hij niet te traceren. Om 16.15 uur, waar het duel om 16.00 uur zou beginnen, werd besloten dat Jan Paul Saeijs als arbiter op zou gaan treden.

Hij had geen fluit en floot op zijn vingers waar nodig en voor buitenspel kon hij rekenen op Rick Hoogendorp aan de ene kant en een assistent van de Duitse ploeg aan de andere kant. En dat ging eigenlijk prima, er werd gewoon lekker gevoetbald en Saeijs hoefde amper in het spel te verschijnen. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam er een autootje met de drie scheidsrechters. Zij kleedden om achter de auto en kwamen zo snel ze konden het veld op. Met luid applaus werden de drie invalarbiters bedankt terwijl ze met veld afliepen.

De betere kansen in de eerste helft waren voor ADO, maar Kramer kwam elke keer eigenlijk net een centimeter tekort om te kunnen scoren uit voorzetten of schoten. Net voor rust scoorde Preussen Munster, het was Michael Holt met een geweldig afstandsschot vanaf links. In de rust kwamen er vanaf de berg naast het veld ineens bokjes naar beneden, zij liepen vrij brutaal door tot bijna bij het veld. Toen toch enigszins onder de indruk van het publiek kozen ze een andere route. In de tweede helft met een totaal andere ploeg begon ADO Den Haag weer opnieuw, maar het bleef moeilijk de weerstand van de Duitsers te doorbreken.

Opstelling 1e helft: De Zwart; Zuiverloon, Buwalda, Ebuehi, Supusepa; Malone, Van Haaren, De Vlugt; Esajas, Kramer, Schet Opstelling 2e helft; Meeuwissen; Fecunda, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla, Merencia, Alberg; Gouriye, Van Duinen, Cabral