News

Zondagmiddag 29 december zijn een paar honderd mensen naar het Zuiderpark gekomen om daar afscheid te nemen van de laatste delen van het oude Zuiderpark Stadion. Ruim 200 mensen namen ook een stukje van het heilige gras uit het stadion mee en zij gaven hier ruim 850 euro voor. Deze opbrengst gaat rechtstreeks naar de Jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Om 1 uur zou de verkoop eigenlijk starten, maar om 12.15 uur meldden de eerste mensen zich al. Buiten het stukje gras dat ze mee konden nemen, vonden velen het ook heerlijk gewoon nog even een laatste keer op het veld te lopen. Veel vaders lieten hun kinderen hun historische plek zien en de mooie verhalen kwamen dan ook vanzelf naar boven.

Clubiconen als Aad Kila, Lex Schoenmaker en Rick Hoogendorp kwamen ook even kijken en hun laatste eer betonen. Hoofdtrainer Maurice Steijn kwam langs met zijn kinderen en kreeg symbolisch de middenstip mee. Deze nam hij mee voor het aankomende museum in het Kyocera Stadion.

Ook Robert Zwinkels kwam spontaan even langs, van onze huidige ploeg is hij nog de enige speler die in het Zuiderpark Stadion heeft gespeeld. Deze plek, waar voor hem alles is begonnen als profvoetballer, wilde hij nog één keer in zich opnemen.

TV West en Fox Sports waren aanwezig, dus de komende dagen kunt u hun reportages nog op tv gaan bekijken. We willen iedereen bedanken voor de gezellig middag en de gulle giften voor de Jeugdopleiding. Een bijzonder bedankje voor Henk Patat, die zoals altijd weer aanwezig was om met zijn eten en drinken het geheel nog leuker te maken. En steward Richard en de Familie Te Pas en De Blij, die wederom lieten zien altijd klaar te staan voor onze club.