Donderdagmorgen werd er in het Kyocera Stadion een oefenwedstrijd gespeeld tussen ADO Den Haag 1 en ADO Den Haag 2. Zoals verwacht, want de wissels en spelers die terugkeren van een blessure willen zich uiteraard laten zien, werd het een lekker fel potje. Met zeker veel kansen voor het tweede en ook lange tijd de voorsprong, maar uiteindelijk toch de overwinning met 3-1 voor het eerste.

De blauwe ploeg, het tweede team in de blauwe uitshirts met Schet en Wormgoor na blessureleed de eerste helft in de basis, begon erg ambitieus. Coutinho moest meteen een aantal keer in actie komen op vooral schoten van Gouriye. De eerste grote kans voor de geelgroenen was voor Cabral, maar in plaats van met links proberen binnen te tikken maakte hij één beweging te veel. Van Duinen maakte keeper De Zwart nog bijna de bal afhandig, maar bij een uitbraak aan de andere kant was wederom Gouriye gevaarlijk. De Zwart kon op een gekke scrimmage voor zijn goal nog maar net redden, waarna Kramer aan de andere kant werd afgevlagd voor buitenspel. Scheidsrechter Van Loenen had het duel keurig in de hand. Al moet gezegd dat alle spelers wel goed uitkeken met overtredingen. Van Duinen stiftte nog half een bal over De Zwart, maar deze ging naast onder druk van de verdedigers die op hem af kwamen snellen. ADO 2 kwam eruit met een mooie aanval, Van Haaren werd alleen net ver genoeg naar buiten gedreven waardoor hij in het zijnet schoot. Kramer kopte een bal aan de andere kant net niet hard genoeg, waarna Gouriye even later Supusepa wist te verrassen. Hij kon zo doorlopen en maakte na een mooie rush de bal perfect af.

De tweede helft begon met drie nieuwe spelers in ADO 2. Van der Meer van Onder 19 kwam erin voor Wormgoor, Owobowale van Onder 17 kwam erin voor Schet en Meeuwissen voor De Zwart. De tweede helft begon meteen met een kans voor Cabral na 3 minuten toen Holla hem met een mooie steekbal 1 op 1 met de keeper zette maar Meeuwissen kwam goed uit en kon er zo voor zorgen dat Cabral niet kon scoren. Een paar minuten later was het dan toch raak. Na goed opbouwen van het eerste elftal gaf Cabral de bal voor op Kramer die de bal in het doel kopte. Zo kwamen beiden teams weer in evenwicht met de stand 1-1. Het tweede elftal herpakte zich en begon steeds beter te spelen, met meer balbezit vanaf de gelijkmaker. Esajas kon in de 55e minuut door de defensie heen lopen en schoot de bal in de korte hoek maar Coutinho kon redding brengen. Na een uur te hebben gespeeld kwam Hevel van Onder 19 in het veld voor Tros. Ook mooi voor hem natuurlijk dat hij mee mocht doen aan dit duel. In de 63e minuut was het even schrikken toen Danny Bakker op de grond bleef liggen en geblesseerd leek. Hij kon gelukkig wel de wedstrijd voortzetten. De tweede helft was voor het tweede elftal die het spel leek te maken en een aantal goede kansen kreeg, met name voor Esajas en Owobowale. Het eerste elftal wachtte rustig op het juiste moment om toe te slaan. In de 68e minuut moest Van der Meer eruit, omdat hij last had van zijn hamstring. Hij werd vervangen door Tros die weer terugkeerde in het veld. Het nieuwe gelegenheidsduo in het hart van de verdediging, Tros en Buwalda, moest nog aan elkaar wennen, toen in de 70e minuut Alberg na een lange van Zuiverloon een goede kans kreeg om zijn team op voorsprong te zetten maar weer stond daar Meeuwissen in de weg. Een paar minuten later had Owobowale aan de andere kant zijn ploeg bijna op voorsprong gezet, maar de paal stond een doelpunt in de weg en de rebound was niet besteed aan Esajas. Tegen het einde van de wedstrijd begon ADO 1 door te zetten en dat resulteerde in een doelpunt van Van Duinen na een voorzet van Cabral. Twee minuten later was het weer raak toen Van Duinen de bal op rechts kreeg en drie man voorbij ging en vervolgens hard in de hoek schoot. In de allerlaatste minuut kreeg Owobowale een goede mogelijkheid om nog tegen te scoren. Hij kreeg de bal aangespeeld door Van Haaren, maar de 16-jarige raakte de paal. Zo eindigde de wedstrijd in 3-1. Het tweede elftal bood goed weerstand. Het ontbeerde hen alleen aan een beetje geluk in de afwerking. ADO 1 had zich geen betere tegenstander kunnen wensen. Scoreverloop: 42. Gouriye 0-1, 52. Kramer 1-1, 87. Van Duinen 2-1, 89. Van Duinen 3-1 Opstellingen: ADO Den Haag 1: Coutinho; Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Supusepa; Holla, Alberg, Bakker; Van Duinen, Kramer, Cabral ADO Den Haag 2: De Zwart (46. Meeuwissen); Buwalda, Wormgoor (46. Van der Meer, 70. Tros), Kanon, Ebuehi; Van Haaren, De Vlugt, Tros (60. Hevel); Schet (46. Owobowale), Gouriye, Esajas