HBS bestaat deze week 120 jaar en dat wordt gevierd met een mooie feestweek. Onderdeel daarvan was het treffen met ADO Den Haag, dat door het slechte weer goed bezocht was maar helaas niet zo druk als mogelijk was geweest. De gastheren lieten zich in de eerste helft behoorlijk overlopen door een fel ADO Den Haag. In de tweede helft herpakten de Kraaien zich en vochten zich naar een doelpunt.

ADO Den Haag vloog meteen uit de startblokken en creëerde vanaf de start grote kansen. Kramer schoot over uit een goede voorzet van Alberg, Kramer werd afgefloten op randje buitenspel, Cabral schoot rakelings naast, en dat in de eerste drie minuten. Na zes minuten was het dan ook al raak. Na twee maal een kluts waarin HBS de bal niet weg kreeg onder druk van ADO Den Haag, kon Meijers de bal eigenlijk heel simpel de goal in lopen. Gouriye verdubbelde de tussenstand twee minuten later met een goede solo, keeper Kamperveen was kansloos.

HBS leek even te moeten wennen aan het hoge tempo dat ADO Den Haag speelde. Jan-Paul Saeijs, die zich verder als oude rot goed staande hield, werd op een panna getrakteerd door Jerson Cabral. Dit tot grote hilariteit van zijn ADO Den Haag collega`s die langs de kant stonden te kijken. Op het middenveld werd elke bal veroverd door geel-groen. In de as op dat middenveld stond stageloper Wang Chu, die zich ondanks dat hij vrij tenger is goed liet zien, zowel met onderscheppen als met pasjes uitdelen. Bijna twintig minuten zakte de wedstrijd ietsje in en werd er gespeeld zonder dat er kansen werden gecreëerd. Eén keer aanzetten mondde uit in Kramer die loskwam op links en Alberg die de voorzet er perfect inschoof, 0-3.

Na 38 minuten kwam eigenlijk de eerste echte kans voor HBS, Niels van Pelt schoot een vrije trap goed in maar Martijn de Zwart kon overtikken. Aan de andere kant scoorde Beugelsdijk uit een doorgespeelde corner, maar deze werd door duwen elders in de 16 afgekeurd. HBS kreeg net voor rust een tweede goede kans, na een corner moesten Beugelsdijk, De Zwart en Van Haaren gezamenlijk op de doellijn redden. De bal werd snel weer uitgespeeld en Kramer tikte meteen met zijn grote teen de 0-4 binnen op slag van rust.

De rust belette ADO Den Haag er niet van weer redelijk fel verder te gaan. Cabral scoorde uit een rebound van een goed schot van de opgestoomde Meijers, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel van Kramer. HBS knokte zich terug in de wedstrijd door een knappe kopbal van Tjeerd Westdijk, Martijn de Zwart kon weinig doen tegen deze inzet. Vanaf dit moment begonnen beide ploegen wat te wisselen. Drie man bij ADO Den Haag, vier bij HBS, de ploegen veranderden behoorlijk van samenstelling. Ook met de invallende duisternis werd het spelen er niet makkelijker op.

Voor de ADO Den Haagstatistieken erg leuk, iets minder dan tien minuten voor tijd kwam Segun Owobowale binnen de lijnen voor Jerson Cabral. De snelle linksbuiten, 16 jaar jong, uit de B1 van de ADO Den Haagopleiding, liet zich vooral zien door één lange rush richting de goal, maar hij schoot helaas net voorlangs. Als die bal erin was gegaan had dat zijn debuut in de hoofdmacht nog mooier gemaakt. Maar van deze jongen gaan we in de toekomst vast nog meer horen.

Na afloop aten de twee teams gezellig samen in het clubhuis, buiten schoten spelers nog op de caravan van Nicolette van de Grote ADO Show en de feestweek op HBS gaat door. Veel plezier allemaal dan nog en gefeliciteerd met de 120e verjaardag! HBS - ADO Den Haag 1-4 (0-4) Scoreverloop: 6. Meijers 0-1, 8. Gouriye 0-2, 29. Alberg 0-3, 45. Kramer 0-4, 56. Westdijk 1-4 Scheidsrechter: Cairo Opstelling HBS: Kamperveen; Van Pelt, Samoender, Saeijs, De Graaf, Roeleveld, Klaasse, Said Aoulad, De Geer, Broekhuizen, Hendriks Opstelling ADO Den Haag: De Zwart; Malone (Tira), Zuiverloon, Beugelsdijk (Supusepa), Meijers (Buwalda); Van Haaren (Tros), Wang Chu (Merencia), Alberg; Gouriye, Kramer, Cabral (Owobowale)