News

De open dag van ADO Den Haag op zaterdag 13 juli was weer een daverend succes. Maar liefst 7250 mensen bekeken de wedstrijd ADO Den Haag - Swansea City en nog een paar duizend extra verbleven lekker een dagje op de pleinen rondom het stadion. Veel lachende gezichten, zowel bij bezoekers als bij de spelers en trainers. En bij Storky, want die werd verrast door loco burgemeester Karsten Klein.

Om half elf kwamen de eerste mensen het terrein op om de kraampjes te bekijken, de spelletjes te doen, de kinderattracties langs te gaan en lekker wat te eten en drinken. Tegen half 1 kwam er ineens een grote massa mensen bij die de wedstrijd wilden bekijken. Zo veel zelfs dat er flinke rijen ontstonden bij de kassa`s. De wedstrijd kon wegens televisieverplichtingen helaas niet later beginnen, maar er werd hard gewerkt iedereen zo snel mogelijk naar binnen te krijgen.

Na de wedstrijd gingen de spelers van het eerste even interviewtjes doen, douchen, eten, want zij moesten al snel weer verzamelen voor hun presentatie op het plein. Maar eerst kwamen daar alle jeugdspelers van ADO Den Haag per team op het podium. Vrouwencoach Sarina Wiegman kwam ook bij presentatrice Nicolette Krul. Haar meiden waren grotendeels op vakantie, dat kon helaas niet anders wegens school- en werkverplichtingen, maar zij bleek al weer strijdbaar voor volgend seizoen!

Op het podium werd Storky tot zijn eigen verbazing naar voren geroepen door wethouder en loco-burgemeester Karsten Klein. Ten overstaande van de gehele selectie kreeg hij de stadsspeld uitgereikt voor al zijn jaren trouwe dienst als vrijwilliger. John Medley overhandigde zijn nieuwe single aan Maurice Steijn en Henk Fraser, samen met Storky en Rein Mercha. Hij en Marc Lapre traden ook nog op voor de menigte op het plein, Medley deed uiteraard zijn nieuwe ADOsingle.

Vanuit het podium gingen de spelers door naar de businessclub, waar al een rij stond voor de handtekeningensessie. Iedereen die wilde kon op de foto met alle spelers en trainers en dat leverde mooie taferelen op.

Tot half zeven tekenden de spelers, toen gingen zij moe van de wedstrijd, maar voldaan van het toch goede resultaat en de schitterende open dag naar huis. In het MFC/Supportershome bleef het nog wat langer gezellig, zowel binnen als op het terras!

We willen iedereen bedanken voor de komst naar onze open dag, alle spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers hebben dankzij jullie een prachtige dag gehad en we hopen dat jullie er hetzelfde op terugkijken.