News

Een terugblik op de mooie voetbalmiddag thuis op zondag 5 mei brengt ons verder dan de prachtige overwinning van 2-0 op Feyenoord. Met een schitterend zonnetje konden kinderen voor de wedstrijd buiten het stadion spelen op groengele attracties, werd er als traditie een minuut lang geapplaudisseerd voor iedereen die ons dit seizoen ontvallen zijn, waren er mooie sfeeracties op de tribunes, een professionele vuurwerkshow zelfs, en was er na afloop de uitreiking van de speler, talent en topscorer van het jaar.

Kinderen konden zich op het veld voor het MFC uitleven op vier groengele attracties. Zij konden daar schieten op een gatengoal, springen op een springkussen en voetballen op een pannaveld.

Voor de wedstrijd stond John Medley op het veld te zingen, in de rust nam Marc Lapré de microfoon over om het feestje voort te zetten. Net voor de wedstrijd was een prachtig moment, met alle groengele vlaggen, de professionele vuurwerkshow op het veld als verrassing voor de supporters (mogelijk gemaakt door FanSupport, de Fanclub en ADO Den Haag, de vlaggen en sjaaltjes in het publiek en dan ook nog in een heerlijk zonnetje.

Na afloop van de wedstrijd was op het veld de uitreiking van de speler, talent en topscorer van het jaar. Als leidraad wordt naar de rangschikking van Voetbal International gekeken, verder geeft de mening vanuit de Businessclub de doorslag. Uit handen van Gerrit Gerritsen, voorzitter van Business to Business ADO Den Haag, ontving Gino Coutinho de Karel Jansen Trofee voor beste speler van het jaar. Doelman Coutinho verdient de prijs, net als vorig seizoen, door al zijn uitstekende reddingen dit seizoen.

Daarna was het de beurt aan een speler die eerder dit jaar een grote prijs met zijn nationale team wist te winnen. In januari won Kenneth Omeruo namelijk met Nigeria de Afrika Cup. Als beloning op zijn goede ontwikkeling won hij de prijs van talent van het jaar.

Tot slot werden Danny Holla en Mike van Duinen naar de middenstip geroepen voor de prijs van topscorer van het jaar. Een spannend duel tussen de middenvelder en spits, want beiden wisten in de wedstrijd tegen Feyenoord nog het doel te vinden. Samen zijn zij gedeeld clubtopscorer met beiden 11 doelpunten. Aankomende zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kunnen zij onderling nog uitmaken wie er met de prijs vandoor gaat, maar mochten ze gelijk eindigen dan krijgen zij allebei een trofee.

En omdat het gewoon zo lekker is om naar te kijken, nog een juichfoto voor het heerlijke gevoel van de 2-0 overwinning!