News

In 2012 staan Nederland en Turkije stil bij de 400-jarige samenwerking tussen de twee landen. Er wordt niet alleen stilgestaan bij de historische relatie, maar beide landen kijken vooral naar de toekomst en de bestaande relaties op diplomatiek, economisch, cultureel en sociaal gebied. Over het gehele land worden culinaire, culturele en verbindende programma’s georganiseerd door Platform400Jaar. Zo was er woensdag 21 november de bijeenkomst in het Kyocera stadion.

Het thema van de bijeenkomst was de vriendschappelijke band tussen Nederland en Turkije. De belangstelling, 210 aanmeldingen, uitte zich in een grote opkomst. De avond begon met een rondleiding door het Kyocera stadion. Daarna was het welkomstwoord aan Justin Goetzee (namens ADO Den Haag) en Gürkan Çelik (namens Platform400Jaar). Succesvolle Turks –Nederlandse ondernemers als Atilay Uslu (Corendon Vliegvakanties), Gülþen Yaþlar (Melissa Bloemen), Murat Kiran (Conclusion) en Umut Tagi (Atlantic Zeevis Groothandel) kwamen uiteraard ook aan het woord. Ook Orro, naast Corendon een grote sponsor van ADO Den Haag, was vertegenwoordigd.

Vervolgens werd er genoten van de muziek van pianiste en zangeres Karsu Dönmez. Na de muzikale onderbreking kwamen Mustafa Þentürk van HOGIAF, wethouder Boudewijn Revis en Turkse ambassadeur Uður Doðan aan het woord.

Onder het genot van Turkse koffie en delicatessen kwam er een eind aan een geslaagde netwerk avond. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op www.nltr400.nl. Ook op Twitter is dit te volgen onder #NLTR400.