News

Vrijdagavond 26 oktober gaven de ADO Den Haag Vrouwen een Masterclass aan de drie Jonger Oranje teams. Deze teams zijn tot stand gekomen tijdens de 1e Jonger Oranje talentendag Meisjes m.m.v. SportsGen en ADO Den Haag Vrouwen.

De meeste meiden waren er al vroeg en zagen in de kou toe, hoe de ADO Den Haag Vrouwen zelf trainden. Daarna begon de Masterclass. Om te beginnen met een wedstrijd-warming-up van de ADO Den Haag Vrouwen. De keepers kregen onder leiding van Barbara Lorsheijd een keepers warming-up. Al bij de warming-up vlogen de tips van de ADO speelsters in het rond; armen meenemen, recht op, buikspieren aanspannen. Ook bij het voetenwerk met bal werd er goed geluisterd naar de verschillende tips. Na de warming-up ging elk team naar een onderdeel. Er waren drie onderdelen, namelijk tactiek, techniek en een afwerkvorm. Teresa Noyola, Sheila van den Bulk en Sylvia Nooij onderwierpen de teams aan het tactische aspect door middel van een positiespel. De termen; opengedraaid staan, juiste been aannemen, snel spelen en vrijlopen leken voor de speelster de normaalste zaak van de wereld te zijn. Brittany Persaud en Marelle Worm brachten de speelsters nog wat technische skills bij. Zowaar kregen de speelsters ook nog huiswerk mee; blijf dit oefenen totdat je er niet meer over na hoeft te denken, want deze situatie kan in de wedstrijd ook voorkomen! Bij het laatste onderdeel werd het afwerken op verschillende manieren behandeld. Onder leiding van Renate Jansen en Elizabeth Gues, de twee topspitsen van ADO Den Haag Vrouwen, werden de keepers onder vuur genomen! Er werd ook een weddenschap afgelegd, de keeper mocht zeggen hoeveel ballen erin zouden gaan en het was aan de speelsters om hierover heen te gaan. Wie het fout had moest opdrukken.

Het einde van de training naderde, maar niet voordat er partijen werden gespeeld. De teams Onder 10 en Onder 12 speelden op een half veld 7 tegen 7, de speelsters gingen tot het uiterste. Daarbij ontbraken de luide aanmoedigingen van de ADO speelsters niet. Onder 14 speelde 2 tegen 2 op een klein veld waarbij er super snel omgeschakeld en gewisseld moest worden, het ging allemaal op een hoog tempo met veel doelpunten. Daarna werd er gezamenlijk opgeruimd en was er de afsluiting. Alle speelsters kregen een lunchpakket mee en kaartjes voor de VIP behandeling voor de wedstrijd tegen Telstar in het Kyocera stadion op vrijdag 2 november. De speelsters kwamen moe maar glunderend het veld af! En niet te vergeten, de ADO speelsters zelf hebben ook erg genoten van deze avond. Bij deze willen we alle meiden en hun ouders bedanken voor hun enthousiasme!