News

Vrijdagochtend 7 september stond ons team weer klaar om te strijden voor de Dutch Career Cup, die dit keer in Venlo werd gehouden. Na een lange reis en een warm onthaal in stadion ‘De Koel’, was het tijd voor de aftrap, waar 18 teams streden om de Cup.

ADO Den Haag zat in een poule met Groningen, Vitesse, Sparta en Utrecht. In deze poule wist ADO Den Haag Sparta en Utrecht te verslaan. Vitesse en Groningen waren beide met 2-0 te sterk. Na de poulefase belandde ADO Den Haag in de poule van 3e/4e geplaatste teams. Hierbij werd er in de laatste minuut verloren van Roda JC met 1-0. Na een gelijkspel tegen Sparta en winst op TOP en AGOVV, stond op het definitieve scorebord de 10e plaats voor ADO Den Haag. De finale van deze dag tussen Vitesse en Dordrecht moest na een 1-1 in reguliere tijd beslist worden met penalty’s, die door Dordrecht beheerst werd afgemaakt. MAAR, ondanks hun 10e plaats, ging ADO Den Haag niet met lege handen naar huis! ADO Den Haag was de trotse winnaar van de Dutch Career Cup Fair Play Award, voor het sportiefste team van het toernooi. Een prestatie waar wij trots op zijn! ADO Den Haagtrainer Marvin van der Valk is op de foto zichtbaar trots op zijn jongens. Het volgende toernooi vindt plaats op: - 26 oktober bij NAC Breda

Wat is de Dutch Career Cup? ADO Den Haag participeert vanaf het seizoen 2011-2012 in het project Dutch Career Cup. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbalprogramma dat bijdraagt aan de re-integratie van Wajongeren. Binnen dit programma zet ADO Den Haag haar faciliteiten en contacten in om werkzoekenden aan een baan te helpen. Het programma is een vervolg op het project Niemand Buitenspel, dat zijn oorsprong kent in Heerenveen, waar CWI, voetbalclub en gemeente in samenwerking met Stichting Meer dan Voetbal een eerste pilot hebben ontwikkeld. Naar aanleiding van deze succesvolle pilot zijn er sinds 2008 bij veel clubs (soort) gelijke participatie / re-integratie projecten ontstaan. De Career Cup brengt deze projecten samen en biedt één keer per jaar een landelijk podium voor de deelnemers en alle betrokken partijen.

Het UWV is landelijke opdrachtgever. Zij stellen jaarlijks minimaal 200 deelnemers in staat om aan het traject deel te nemen. Per team participeren er minimaal 10 deelnemers. De deelnemers zullen Wajong of preWajong geïndiceerd zijn. Het programma wordt zowel op landelijk als op lokaal niveau gecoördineerd door Stichting Life Goals. Zij zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van de lokale werkgroepen waarin plaatsnemen: de BVO (Betaald Voetbal Organisatie), het UWV en USG Restart. Deze werkgroep ontwikkelt lokaal een programma waarbij de deelnemers middels sport en de voetbalclub aan een baan geholpen worden.