News

Vrijdagavond speelde ADO Den Haag Vrouwen haar eerste thuiswedstrijd van dit competitieseizoen tegen PSV/FC Eindhoven. Dit seizoen versterken twee Amerikaanse voetbalsters het team van ADO Den Haag Vrouwen. ADO Den Haag is er trots op deze twee speelsters te mogen verwelkomen in haar team en is ervan overtuigd twee versterkingen in huis te hebben gehaald. Brittany Persaud en Teresa Noyola gaan dit seizoen in het groengeel spelen, Persaud maakte zelfs al haar debuut tijdens de SuperCup van de BeNeLeague. En tegen PSV/FC Eindhoven stonden ze meteen beiden in de basisopstelling.

Persaud is rechtsbenig en een aanvaller of aanvallende middenvelder van 22 jaar. Ze speelde reeds in Zweden, bij Tölö IF en daarvoor bij de Amerikaanse Dayton Dutch Lions. Ze kreeg haar sportopleiding bij de universiteiten van Dayton en Wright State. Teresa Noyola, eveneens 22 jaar, is eigenlijk al een ster in haar sport en komt van Stanford Universiteit. Met de ploeg van deze universiteit werd ze afgelopen jaar Nationaal kampioen van Amerika en ze won ook meerdere awards met haar spel. Noyola heeft alle nationale jeugd teams van Amerika doorlopen en speelt nu voor Mexico, met haar dubbele nationaliteit kon zij die keuze maken.

Vrijdagmiddag werden ze meteen geïnterviewd door Mara Craanen van het AD, dat artikel leest u maandag in de krant, en zij kregen van trainster Sarina Wiegman hun wedstrijdshirt.