News

Het Vrouwenteam van ADO Den Haag kan met veel trots terugkijken op de wedstrijd van dinsdagmiddag, de Supercup tussen de kampioenen van België en Nederland in Mechelen. De extreem verjongde groep van Sarina Wiegman weerde zich meer dan kranig tegen de fysiek sterkere vrouwen van Standard Luik. De nipte 1-0 zege voor de Belgischen zegt wel erg veel.

Met nog drie ervarene speelsters en verder jonge talenten stond ADO Den Haag aan de start. En deze meiden, tieners, waren niet onder de indruk van de grotere en sterkere vrouwen bij de tegenstander. Ook doordat ze voetballend simpelweg erg goed onderlegd blijken.

Daardoor was ADO Den Haag met name in de eerste helft leidend en creëerde het kansen. Zols een erg mooi lobje van Sheila van den Bulk wat wel over de keeper, maar net naast het doel ging. In de tweede helft werd het fysieke verschil zichtbaar toen Standard opportunistischer ging spelen. De kleine nederlaag was jammer, maar niet meer dan dat voor dit piepjonge team dat voor elke meter heeft gevochten en met een klein beetje geluk nog had kunnen winnen ook.

Het was een belangrijke dag voor het vrouwenvoetbal, met de officiële start van de BeNeLeague, de nieuwe competitie waarbij de acht clubs per land het eerste deel van het jaar tegen elkaar spelen en vervolgens vier om vier aan tegenstanders uit het andere land worden gekoppeld. Iedereen die ook maar iets te maken heeft met vrouwenvoetbal was dinsdagmiddag aanwezig in het stadion van KV Mechelen.

Alle teams kwamen om half drie het veld op, sommigen met hun mascotte. Onze meiden dus uiteraard met Storky. Na het officiële startsein gingen onze meiden in voorbereiding op de wedstrijd die voor ongeveer 2000 personen werd gespeeld.

En vanuit Den Haag kwamen veruit de meeste vertegenwoordigers; speelsters, trainers, familie, vrienden, fans, pers. En op de tribune hingen ook verreweg de meeste spandoeken in het groengeel. Iets om trots op te zijn.

De speelsters van Standard Luik maakten keurig een erehaag voor onze speelsters bij het ophalen van de medaille. Deze prijs ging aan ons voorbij, maar het getoonde spel geeft erg goede hoop voor de toekomst. Een compleet nieuwe toekomst met nieuwe speelsters die er alles aan zullen doen om onze club geweldig te vertegenwoordigen, dat hebben ze vandaag laten zien.