Donderdagavond heeft ADO Den Haag Vrouwen in haar derde oefenwedstrijd op rij een overwinning geboekt. Op het opleidingscomplex De Aftrap in Den Haag werden de B-junioren jongens van DHC uit Delft met 4-2 afgetroefd.

Evenals in de eerste twee oefenwedstrijden werd er door trainer Sarina Wiegman gebruik gemaakt van veel wisselingen in het veld met verschillende speelsters. De afgelopen week is er hard getraind met als gevolg dat enkele speelsters nog rust kregen in verband met de komende Supercup op 14 augustus in Mechelen. Sylvia Nooij, Renate Jansen, Lucienne Reichardt, Marelle Worm en Jessie van Leeuwen bleven tegen DHC nog aan de kant. Bij ADO Den Haag kwamen in totaal 17 speelsters in actie: Barbara Lorsheijd, Jennifer Vreugdenhil, Paola van der Veen, Yvette van der Veen, Marleen Joore, Michelle Vrieling, Priscilla Mesker, Ilse van der Windt, Sheila van den Bulk (aanvoerder), Mandy van Dijk, Bouchra Moudou, Roxanne Koopman, Lineth Beerensteyn, Marissa Compier, Esther Scheenaard, Arlette Almeida en een gastspeelster. Bij rust keek het jonge maar zeer gretig ogende ADO Den Haag nog tegen een 0-1 achterstand aan. Al snel in de 49e minuut scoorde Roxanne Koopman de gelijkmaker en nog geen kwartier later zette Michelle Vrieling de Haagse ploeg op een 2-1 voorsprong. Na de gelijkmaker van DHC was het voornamelijk ADO Den Haag dat aanvallend veel kansen creëerde. De razendsnelle Lineth Beerensteyn bezorgde de Delftse verdediging nogal wat hoofdbrekens met haar acties. Zij tekende in de 77e minuut zelf voor de 3-2. De gastspeelster bij ADO Den Haag nam uiteindelijk met een bekeken doelpunt de 4-2 voor haar rekening. Volgende wedstrijden: Standard Luik – ADO Den Haag (Supercup), di 14 aug 16:30 uur Mechelen. Start competitie: ADO Den Haag – PSV/FCE, vr 24 aug 19:30 uur Kyocera Stadion.