Zondagmiddag heeft ADO Den Haag Vrouwen ook haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in winst weten om te zetten. Op het Oostersportpark in Wassenaar werd topklasser RCL nipt met 1-0 verslagen.

Evenals in de eerste oefenwedstrijd werd er door trainer Sarina Wiegman veelvuldig gewisseld. Ook kreeg een zestal speelsters, sommigen nog licht geblesseerd, extra rust voorgeschreven. De nieuwe selectie van ADO Den Haag wordt zorgvuldig voorbereid op de eerste grote krachtmeting van dit seizoen de wedstrijd om de Supercup tegen Standard Luik op 14 augustus in Mechelen.

Bij ADO Den Haag kwamen in totaal 16 speelsters in actie: Jennifer Vreugdenhil, Marieke de Groot, Paola van der Veen, Yvette van der Veen, Marleen Joore, Michelle Vrieling, Priscilla Mesker, Ilse van der Windt, Sheila van den Bulk (aanvoerder), Mandy van Dijk, Lucienne Reichardt, Bouchra Moudou, Roxanne Koopman, Lineth Beerensteyn, Kitty Susan en Kimberley Vermeij.

Hoewel de uitslag tegen RCL anders doet vermoeden was het een wedstrijd met eenrichtingsverkeer. ADO Den Haag controleerde de wedstrijd volledig maar wist een aantal grote scoringskansen niet in doelpunten om te zetten. Met als gevolg een 0-0 ruststand nadat de Haagse ploeg in de 16e, 22e en 41e minuut liefst driemaal paal en lat had geraakt. Na rust in de 55e minuut werd echter een knap opgezette aanval door Bouchra Moudou onberispelijk hard ingeschoten. Bij het door ADO Den Haag ingezette slotakkoord in de 90e minuut werd opnieuw tweemaal het houtwerk getroffen.

Volgende oefenwedstrijden: ADO Den Haag – DHC (B-jeugd jongens), do 9 aug 18:30 uur De Aftrap. Standard Luik – ADO Den Haag (Supercup), di 14 aug 16:30 uur Stadion KV Mechelen. Start competitie: ADO Den Haag – PSV/FCE, vr 24 aug 19:30 uur Kyocera Stadion.