Met nog drie oefenwedstrijden op het programma, was de ploeg van Maurice Steijn zaterdagmiddag te gast bij Topklasser Rijnsburgse Boys. De eerste keer in jaren dat ADO Den Haag een oefenduel speelde in de Bollenstreek. Er kwamen ruim 1500 toeschouwers op de wedstrijd af, uiteraard veel trouwe supporters van Rijnsburgse Boys en meegereisde ADO Den Haagfans, maar vast ook mensen uit de regio die de groengelen eens van dichtbij wilden bekijken.

Met de opkomsttune van lokale DJ Dick Oudwater (Hier komen de Uien! gevolgd door housemuziek) kwamen beide ploegen het veld op. Onder toeziend oog uiteraard van Cees Driebergen, voorzitter van Rijnsburgse Boys en Algemeen directeur van ADO Den Haag. Oude bekende Jordy Strooker, deze zomer overgestapt naar de topklasser, had voor de warming up al uitgebreid bijgekletst met vele ADO Den Haagspelers.

Dat de Topklasse een heel behoorlijk niveau heeft lieten de spelers van Niek Oosterlee zien. ADO Den Haag moest hard werken voor de overwinning. Na een minuut of zes was er een kans voor Radoavljevic, die door een inschattingsfoutje achterin bij de geelzwarten door kon lopen, maar keeper Ronald van der Meer redde sterk. Chery trapte weer eens een mooie vrije trap, maar deze landde op de lat.

Binnen tien minuten stond ADO Den Haag wel op voorsprong, door een goal van Tjaronn Chery. Hij nam de bal perfect aan, speelde zichzelf vrij en schoot met rechts flink hard in de lange hoek. Een pracht van een goal. Dat soort puntgave aannames zou hij deze middag nog vaker vertonen, maar steeds werd hij afgevlagd wegens buitenspel. Een aantal keer toch op zijn minst twijfelachtig.

Rijnsburgse Boys kwam op gelijke hoogte door Peter Freke. Op links kwam een medespeler goed door, Malone en Beugelsdijk waren net te laat om in te grijpen. Daardoor lag er ruimte voor de voorzet en die hoefde Freke vanaf de penaltystip alleen maar in te schuiven. Voor de rust was Poepon nog dichtbij uit een voorzet van Tano en de Rijnsburgse keeper had moeite met een paar corners, maar de ploegen gingen met 1-1 rusten.

Na de onderbreking kwamen Holla, Meijers en Jansen erin, Meijers linkback, de andere twee op het middenveld. Martijn de Zwart verving Gino Coutinho. Voor de fotografen nog een mooi beeld net voor de start van de tweede helft, Eki Korte die nog even met zijn zoon Giovanni praat voordat ie weer op de bank plaats nam. Vito Wormgoor, Mike van Duinen en Jens Toornstra zaten overigens uit voorzorg op de tribune. In de tweede helft zette ADO Den Haag wel aan, maar moest ook de aanval van Rijnsburgse Boys in de gaten blijven houden. Dus er werd met ingebouwde zekerheid aangevallen. Poepon werd afgefloten voor buitenspel, Holla zag een mooie vrije trap nog net worden gehouden en een schot geblokt, verdediger Zandbergen speelde nog bijna per ongeluk terug in zijn eigen goal, maar het duurde toch tot de 87e minuut tot de voorsprong op het bord kwam. Gabor Horvath kopte keurig een corner van Holla binnen. Eindstand 1-2 na een mooie middag in de Bollenstreek.

Rijnsburgse Boys - ADO Den Haag 1-2 Scoreverloop: 9. Tjaronn Chery 0-1, 21. Peter Freke 1-1, 87. Gabor Horvath 1-2 Opstelling Rijnsburgse Boys; Ronald van der Meer; Ronald Breinburg (64. Rob Zandbergen), Ruud Kras (64. Kevin Westmaas), Jos van Beuningen, Jordy Strooker (64. Sammy Zandbergen), Kevin Winter, Damiano Schet, Danny van der Vijver (46. Pepijn Kluin), Martijn Gootjes (46. Bart Freke), Peter Freke (46. Marc van den Boogaart), Remon van Bochoven Opstelling ADO Den Haag: Coutinho (46. De Zwart); Malone, Beugelsdijk, Horvath, Supusepa (46. Meijers); Radosavljevic, Visser (46. Jansen), Chery (46. Holla); Tano, Poepon, Ellbers