News

Eindelijk in een lekker zonnetje, begon ADO Den Haag aan een mooie voetbalmiddag bij Lyra in De Lier. De wedstrijd tegen het Westlands elftal werd druk bezocht, er was zelfs een groep Haagse supporters met vlaggen gekomen die de tribune sierden en de Haagse ploeg was gretig. Heel gretig!

ADO Den Haag begon meteen erg aanvallend, terwijl Gino Coutinho van achteruit de verdediging neerzette en met aanwijzingen iedereen goed neerzette waardoor er vrijuit aangevallen kon worden. Na tien minuten opende Stanley Elbers het bal na een mooie 1-2 met Nadir Ciftci in de zestienmeter.

Kevin Jansen dook veel op rond het penaltygebied, hij schoot twee keer voorlangs en stagiaire Youness Mokhtar loste een goed schot. Uit een voorzet van Ammi, die steeds tot aan de achterlijn doorkwam, scoorde Tjaronn Chery de 0-2.

Stanley Elbers draaide vanaf links mooi naar binnen en scoorde in de korte hoek, 0-3. De vierde goal was wellicht de mooiste van de middag. Radosavljevic stuurde Chery weg met een boogballetje. Chery nam de bal met zijn been hoog in één keer fenomenaal aan, waardoor hij tijdens zijn aanname ook nog eens de keeper van het Westlands elftal had gepasseerd. Zonder tegenstanders in de buurt, kon hij gemakkelijk inschieten.

Na een aantal kansen, scoorde Kevin Jansen weer met een goed schot op de rand van de zestien in het midden. Met 0-5 gingen beide ploegen rusten. Na de rust wisselde de ploeg op een aantal plaatsen, wat even gewenning vroeg. Danny Holla werd gespaard, hij had wat last van zijn knie. Hij had kunnen spelen, maar in deze fase wordt er geen enkel risico genomen. Zo ook met Chery en Elbers, zij werden in de rust gewisseld. Tano en Toornstra later in de wedstrijd ook, Supusepa kwam er na zijn warming up rond de 60e minuut niet in, maar allen hebben geen ernstige blessures. Met de grote fitte groep die er nu staat is er geen enkele reden risico te nemen.

Toen de ploeg eenmaal weer draaide, zorgde Mike van Duinen voor nieuw spektakel. Hij schoot van afstand hard via de onderkant van de lat binnen. En even later hoefde hij een voorzet van Toornstra maar net binnen te tikken, het voorwerk was al gedaan. Het Westlands elftal kreeg nog de kroon op haar harde werken, Silvio Vermeer scoorde voor de ploeg van Johan Voskamp. Spits Poepon liet aan het einde nog even zien waarvoor hij gehaald is, scoren. Zo kwam er 1-8 op het scorebord. Een mooie middag op een sportpark met een prachtig nieuw clubhuis met veel enthousiaste mensen. Na afloop kon iedereen met de spelers op de foto, iedereen ging met een blij (en misschien zelfs beetje verbrand) gezicht naar huis.

Opstelling Westlands elftal: Pascal van Eck; Sebastiaan van den Berg, Marko van der Knaap, Rick Voskamp, Danny Bijl, Johnny Vermeer, Michiel van den Berg, Melvin van der Zeyden, Leroy Smits, Jesse de Waard, Wouter van Dalen Wissels: Bob Zwinkels, Silvio Vermeer, Morad Naimi, Joey Kouwenhoven, Edgar Leerdam (k) Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Visser, Horvath, Beugelsdijk, Radosavljevic, Jansen, Chery, Mokhtar, Ciftci, Elbers Na 45 minuten: De Zwart voor Coutinho, Mulders voor Chery, Tano voor Elbers Na 60 minuten: Malone, Poepon, Toornstra, Omeruo, Wormgoor, Meijers, Van Duinen en Korte erin Later: Tihouna voor Tano en Broekhuizen voor Toornstra