News

Het trainingskamp van ADO Den Haag is vrijdag afgesloten met complimenterende woorden van Maurice Steijn. Zowel voor het team als voor alle mensen van het hotel. Na de lunch sprak hij alle spelers even kort toe. Hij was blij met de verzette arbeid en gaf aan dat alle trainers op hun gebied tevreden waren. De sfeer onder elkaar was leuk en er werd zonder morren keihard gewerkt, samen. En de mensen van Golden Tulip Hotel hadden alles perfect voor de gehele selectie geregeld, waardoor dit trainingskamp zo goed werd. Allemaal enorm bedankt daarvoor!

In de ochtend werd er weer gestart met opwarmen en een bosloop, om vervolgens te douchen en te ontbijten. Allen gekleed in regenjasjes liepen de spelers om 10.15 uur richting het trainingsveld. Daar had de trainersstaf een aantal erg leuke oefeningen in petto. Leuk en zwaar voor de spelers, voor de toeschouwers vooral grappig.

Met alle spelers in de middencirkel werd een spelersnaam geroepen door Steijn en deze begon met een oefening zoals bijvoorbeeld hakken/billen of knieheffen. De rest van de groep moest dat meteen nadoen. Was een speler te laat of stond ie stil, moest hij een rondje lopen rond de hele groep. En wanneer dat een paar keer dezelfde speler is, of Kenneth Omeruo een rondje moet lopen omdat ie zo`n gekke oefening heeft verzonnen, wordt dat onder het doorwerken natuurlijk lachen.

De favoriete oefening van Henk Fraser kwam ook nog aan bod. De spelers moesten steeds met 4 tegelijk op de Steijn aflopen. Zij hadden meegekregen: 1 is koprol, 2 is twee keer opdrukken, 3 is koppen, 4 is een stersprong en 5 is snel rond je as draaien. Elke keer lopen vier spelers richting Steijn in looppas en hij roept een nummer. Zij moeten dan zsm uitvoeren wat hij zegt. Maar doe je een koprol waar het koppen moest zijn, of maak je een andere vergissing, of reageer je te laat, dan moet je aan het einde extra opdrukken. Snel achter elkaar werd dat enorm komisch. Ook wel erg lastig voor jongens als Lee Sawyer, die de taal niet meester is en hier op de foto dus ook te laat is met zijn koprol. Maar ook hij kwam er snel in.

In drie ploegen werd er 8 tegen 8 gespeeld daarna en daar vielen wat aardige doelpunten. Een partijtje duurde een minuut of tot er een goal viel en dan moest er 1 ploeg uit en kwamen de jongens die langs de kant stonden er snel in. Goed opletten dus, want bij een doelpunt start bijna meteen het volgende partijtje. En met slechts steeds een minuut op de klok, was het meteen aanvallen geslagen zodra een ploeg de bal had. Als slotoefening was daar weer het latjetrap, om te bepalen wie er komende week de weekdienst heeft en dus de materialen steeds naar het veld moet brengen. Een fanatieke strijd, Beugelsdijk raakte de lat als eerste en Vicento was de laatste die zichzelf redde, drie anderen achterlatend met de weekdienst.

De training werd bekeken door een aardig groepje kinderen van een voetbalschool. Zij wilden natuurlijk graag wat handtekeningen en er ontstond spontaan een fotomoment. Tjaronn Chery was toch wel hun grote favoriet.

Douchen, lunchen, iedereen bedanken in het hotel voor de goede zorgen en de bus in. Chauffeur Rene stond al met zijn HTMbus voor de deur te wachten. Lee Sawyer ging nog mee de bus in, maar nam wel afscheid van de spelers want zijn stageweek zit erop. Het trainingskamp in Doorweeth, waar iedereen een erg goed gevoel aan over heeft gehouden, zit erop en morgen, zaterdag, staat het oefenduel tegen Kortrijk op het programma.