News

De woensdagmorgen startte voor iedereen met een wake up call om half acht, om om kwart voor acht met de gehele selectie te rekken en strekken en op weg te gaan voor de bosloop.

De trainers liepen ook mee, zelfs verzorger Dino waagde zich aan het stuk lopen. Edwin Coret nam de spelers die deze morgen niet mee konden lopen, mee voor een flink eind fietsen. Na deze activiteit werd er gedoucht en lekker ontbeten.

De tafeltennistafel naast de eetzaal lonkt naar iedereen, ook naar de trainers. Wat startte met een balletje over en weer tussen Fraser en Steijn, mondde uit in een ouderwets potje rond de tafel met meerdere stafleden.

In de eetzaal is het gezellig, de spelers zitten verdeeld over drie grote tafels en de trainersstaf heeft een tafel. Het eten is perfect verzorgd, de jongens doen hier de nodige energie op die ze nodig hebben tijdens deze dagen vol trainingsarbeid.

Lex Schoenmaker is mee op het trainingskamp en praat niet alleen veel met de trainers, hij is ook veel bij de spelers. Altijd in voor een praatje en een geintje, zoals hier net voor de training. De ochtendtraining stond in het teken van positiespel en balbezit. Na de nodige loopoefeningen werd er in twee groepen lange tijd op balbezit gespeeld. Maurice Steijn besprak in elke pauze met zijn groep exact wat wel en niet goed ging, vragend waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en aangevend hoe hij het wil. Met de minuut werd het spelletje beweeglijker, fanatieker en beter in niveau.

Na de lunch had Charlton Vicento nog even een interview met GroenGeelHart TV, terwijl de andere spelers al gingen rusten. Behalve Ammi, die moest de hoofdtrainer nog heel even helpen met zijn telefoon, want die werkt niet helemaal naar behoren. Ammi bleek een ware telefoonexpert en had het in no time opgelost.

Tijdens de middagtraining werd er uitgebreid afgewerkt op de goals. Op drie goals zelfs, met De Zwart, Zwinkels en A-junior Meeuwissen erin. Per ronde werd er geteld hoeveel goals een team maakte in een bepaalde tijd, de ploeg met de minste goals moest opdrukken. Zwinkels maakte het zijn aanvallende ploeg het meest lastig, wat dus opdrukken betekende. Na een fel partijtje was het om iets na half zeven genoeg geweest. Na een douche aten de spelers om half acht en gingen de meeste moe naar hun kamer of gingen nog even een potje kaarten. Ze hebben een lekker vooruitzicht, morgenochtend geen bosloop, maar twee pittige trainingen om half elf en vijf uur.