News

Maandag was de eerste dag voor de selectie in Doorwerth. `s Morgens vertrokken vanuit het Zuiderpark, was het hele team om 10 uur in het hotel. Na het inchecken en joghurt en fruit, wandelde de gehele groep naar het trainingsveld van VV Duno.

Lee Sawyer, een Engelse speler die in de jeugd van Chelsea heeft gespeeld was erbij als stagiaire en keeper Bas Meeuwissen van de A was ook aangesloten. Met Gino Coutinho die nog wat last heeft van een kuit, zijn er dan toch vier keepers op de trainingen.

Coutinho kon op dag 1 inderdaad niet mee naar het veld, hij bleef achter in de gym van het hotel. Terwijl de twee assistent-trainers een balletje trapte, nam looptrainer Jurgen Seegers de spelers onder handen met oefeningen. In het rondo dat erop volgde werd behoorlijk wat gelachen. Dat zagen ook de toeschouwers die uit de omgeving kwamen en wel eens wilden zien wat de Hagenaars op het veld legden.

Na een spel op twee veldjes voor balbezit, met allerlei extra opdrachten, was het voor de ochtend na de busreis even genoeg. Een opmerking van Zwinkels over de regels tijdens het spelletje werd trouwens goed gepareerd door Henk Fraser: `Dat heb je heel goed opgemerkt keeperstrainer`. Want bij afwezigheid van een trainer voor de keepers neemt de ervaren Zwinkels het voortouw hierin. De hoop is wel dat er snel een nieuwe trainer wordt gevonden.

Na een goede lunch trokken de spelers zich terug op hun kamers om te rusten, want om half 5 was het al weer tapen en klaar maken voor de volgende training. Daarin werd het eerste partijspel gespeeld. Opvallend: De prachtgoal van Danny Holla van grote afstand strak in de kruising.

s Avonds rond 8 uur werd het diner geserveerd, prima eten en toch verantwoord. Parelhoen, aardappeltjes en voor wie wilde nog wel een lekker toetje.

Een vermoeiende eerste dag, werd door een groepje spelers nog afgesloten met een lekker potje kaarten. De staf nam de dag nog even door, om morgen er weer vroeg tegenaan te gaan. Geen bosloop voor de heren, ze hebben geluk. Half elf weer trainen.