News

Op 30 juni en 1 juli zal er voor het Kyocera Stadion een immens spectaculair evenement plaats gaan vinden, namelijk de NL Drift Series OPEN DC. Heftig rokende, driftende auto`s voor de deur van het stadion die vol strijd hun circuit afleggen en de toegang is gratis, dus kom lekker kijken!

De NL Drift Series OPEN DC is hét Nederlandse kampioenschap Driften, met de PRO-klasse en de OPEN-klasse (beginners). Het kampioenschap bestaat uit in totaal zeven officiële ronden, waarin de rijders tegen elkaar strijden in twin-battles. Dit weekend wordt de tweede ronde van het 2012 kampioenschap verreden. Twin Driften: Bij de NL Drift Series OPEN DC wordt er door twee deelnemers, met auto’s met minimaal 300 PK onder de motorkap, zo dwars mogelijk door de bocht gereden. De achterste deelnemer moet op minimale afstand van zijn voorganger blijven. Een jury bepaalt de winnaar van de battle. In de volgende ronde zal de startvolgorde andersom zijn en wordt tevens een winnaar toegewezen van beide battles. Uiteindelijk blijven er twee rijders over die tegen elkaar in een finale rijden. De winnaar van deze battle, is de winnaar van het weekend.

Drifttaxi Voor sponsors, gasten en medewerkers van ADO Den Haag bieden wij de mogelijkheid om mee te rijden met de drifttaxi. Wil jij weleens weten hoe het is om echt dwars te gaan met een auto? Wil je zien hoe een rijder volledige controle heeft over de auto, terwijl deze al piepend en driftend over het parcours heen gaat? De deelnemers van de NL Drift Series staan tot je beschikking! De coureurs met de volledig voor driften aangepaste auto’s zijn ontworpen om zoveel mogelijk rook te produceren, en jij kunt meerijden! Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt je op de dag zelf aanmelden bij de NL Drift Series / Atomic Energy tent op de Paddock (vlak voor het parcours) en wij hebben helmen beschikbaar voor mensen die meerijden (ook voor kids). Demonstraties en activiteiten Gedurende het weekend zullen tijdens het middaguur diverse demonstraties worden gegeven. Tim Coronel verzorgt een demo, maar ook Mackys Driftkarting laat de beginselen van het driften zien. De mannen van Mackys Driftkarting hebben tevens een parcours uitgezet op het terrein, waar mensen tegen vergoeding zelf het driften in een kart kunnen uittesten. Ook RC Drift is aanwezig met radiobestuurbare miniatuur driftauto’s. Liefhebbers kunnen tegen vergoeding tegen elkaar driften met de prachtig gebouwde driftwagentjes! Dirk-Jan Verhoef (mede-organisator NL Drift Series OPEN DC) over het driften: “De NL Drift Series bestaat inmiddels al een aantal jaar in Nederland en wij zijn regelmatig aanwezig bij demo’s in het land, zo zullen we dit jaar weer een demo verzorgen tijdens Rotterdam City Racing. Het driften wordt in Nederland en natuurlijk Europa steeds populairder én professioneler. De rijders bij de NL Drift Series OPEN DC zijn allemaal in het bezit van hun driftlicentie en hun wagens voldoen aan de veiligheidseisen conform autosportnormen.” Dirk-Jan Verhoef over het event bij het Kyocera Stadion: “Dat we dit event nu kunnen neerzetten bij het stadion van ADO Den Haag is helemaal geweldig. In het buitenland is driften bij een stadion ook heel populair én spectaculair. In Engeland worden dergelijke events al jaren gehouden bij het Wembley Stadion en ook in Polen staat dit op de kaart. Wij willen ADO Den Haag, de Gemeente Den Haag en alle meewerkende organisaties en sponsors alvast danken om dit mede mogelijk gemaakt te hebben! Zo kunnen wij aan de mensen uit Den Haag en omstreken laten zien wat voor een mooie sport wij beoefenen en hoe serieus de mannen zijn in de competitie!”

(Voorlopig) Tijdschema NL DRIFT SERIES OPEN DC Ronde 2 bij Kyocera Stadion Den Haag Zaterdag 30 juni 2012 09:00-12:00 uur Training/drifttaxi 12:00-13:00 uur Pauze (Diverse demo’s op het parcours) 13:00-14:30 uur Training/drifttaxi 14:30-16:00 uur Kwalificatie TOP 32 16:30-18:00 uur TOP 32 tot Top 16 Twin-drift battles Zondag 1 juli 2012 09:00-12:00 uur Training/drifttaxi 12:00-13:00 uur Pauze (Diverse demo’s op het parcours) 13:15-15:00 uur TOP 16 tot Finale Twin-drift battles 15:00-17:00 uur Vrij rijden / drifttaxi 17:00-17.15 uur Prijsuitreiking NL Drift Series OPEN DC Ronde 2 17:30 uur Einde evenement Toegang/Parkeren Toegang tot het terrein is gratis. Horeca is op het terrein aanwezig. Parkeren bij het stadion is tijdens het evenement gratis, wij verzoeken u echter wel rekening te houden met de omgeving en uw wagen te parkeren in de daartoe behorende vakken. Het NL Drift Series / ADO Den Haag evenement is mede mogelijk gemaakt door: ADO Den Haag, Boels Rental, Atomic Energy Drink, Rialto Verzekeringen en overige sponsors van NL Drift Series OPEN DC. Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl

Een gaaf promofilmpje, gemaakt voor het stadion!