News

Wist je dat Maurice Steijn als speler èn als trainer actief is geweest bij het project De Held? In 1996 was Maurice Steijn één van de eerste spelers die basisscholen bezocht om met de kinderen te praten over pesten, discriminatie en zinloos geweld. Nu stimuleert hij als hoofdtrainer spelers actief deel te nemen aan het schoolbezoek.

Maurice Steijn, hoofdtrainer van ADO Den Haag: “ADO Den Haag heeft al een lange historie op sociaal maatschappelijk vlak. Ik ging in mijn tijd als speler al regelmatig naar scholen toe voor het project De Held en nu gaan mijn spelers nog steeds elke week op pad. Ik vind de verhalen waarmee zij terug komen altijd mooi om te horen. Het blijft verbazingwekkend hoe kinderen reageren op profvoetballers, ze hangen werkelijk aan je lippen. Dat maakt de rol van de spelers heel belangrijk en die rol nemen we met z’n allen heel graag en met trots op ons.”

Doel van het project is een bijdrage te leveren in de bestrijding van racisme, ongewenst asociaal gedrag en zinloos geweld. De ADO Den Haag spelers geven les over dit onderwerp en proberen een nieuw soort ‘held’ neer te zetten, die zich onthoudt van pesten, discriminatie en zinloos geweld. Voor meer informatie, zie De Held deel 1 De Held deel 2 De Held deel 4