News

Het ochtendprogramma bestond op 28 februari uit een honkbaltraining, gegeven door de geridderde internationals Berry van Driel en Kalian Sams. Het overgrote deel van de ADO Den Haag selectie en begeleiding reisde af naar het complex van ADOLakers voor deze honkbalclinic.

Na een warming-up die nogal verschilde van de warming-up die trainer Steijn en zijn mannen gewend zijn, werd de groep in drieën opgesplitst. Een onderdeel werpen, een onderdeel slag en een onderdeel vangen. Sommige spelers ging het honkballen wel heel natuurlijk af, zo bleken John Verhoek, Kevin Visser en Christian Kum behoorlijk goed overweg te kunnen met een honkbalknuppel. Ebi Smolarek bleek een waar veldtalent, elke verre bal was een zekerheidje in de handschoen van Ebi.

Vervolgens werd de training afgerond met een partijvorm. Hier kwamen ook bijzonder harde slagen en perfecte vangballen aan te pas, dit ging niet altijd geheel volgens de spelregels, maar het resultaat mocht er zijn.

Tot slot lieten de internationals nog even zien hoe het echt hoort. Na een loeiharde fastball van van Driel sloeg Sams de bal ver het stadion uit. Waarop Jaap van Duijn in een vloeiende beweging over het ruim twee meter hoge hek heen sprong in een poging om de bal nog op tijd terug te krijgen. De slagpartij liep in de tussentijd gezamenlijk een rondje langs de 4 honken, niet geheel volgens de regels, maar wel een hilarisch gezicht. `s Middags werd er gewoon in het Zuiderpark getraind.