ADO Den Haag onder 19 verzuimde vandaag om de koppositie en de 1e periodetitel te pakken in de Eerste Divisie A jeugd door met 2-2 gelijk te spelen tegen Quick Boys A1. ADO Den Haag onder 17 deed het uitstekend door PSV B1 in de 1/8 finale van de beker uit te schakelen. ADO Den Haag onder 16 speelde een nuttige oefenwedstrijd tegen FC Twente onder 16 en won verdiend met 1-0. ADO Den Haag onder 15 werd in de kwartfinale van de beker na strafschoppen uitgeschakeld door Heerenveen/Emmen C1. ADO Den Haag onder 14 won verdiend van NEC/FC Oss C2, terwijl ADO Den Haag onder 13 pech had tegen Feyenoord/Excelsior en onverdiend met 1-2 verloor. ADO Den Haag onder 12 deed uitstekende zaken door Quick D1 met 2-0 te verslaan. ADO Den Haag onder 11 tenslotte speelde een goede wedstrijd tegen Monster D1, maar moest het op fysiek afleggen en verloor met 1-4. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

ADO Den Haag onder 19 – Quick Boys A1 2 – 2 ADO Den Haag onder 19 heeft de kans laten liggen om de koppositie in de Eerste Divisie A jeugd te pakken en tegelijk de 1e periode door de thuiswedstrijd tegen het laag staande Quick Boys A1 met 2-2 gelijk te spelen. ADO Den Haag begon goed en verdiende na 4 minuten al een penalty nadat Thierry Monteny onreglementair werd neergelegd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. Enkele minuten later deed hij dit wel nadat de buitenspeler van Quick Boys op keeper Bas Meeuwisse stuitte gaf hij wel een strafschop en zelfs rood aan Bas Meeuwisse. Invaller keeper Mike ten Kroode zorgde voor opluchting door de penalty te stoppen. Helaas kwam Quick Boys halverwege de 1e helft op een 0-1 voorsprong, maar nog voor de rust zorgde Tomas Tavilla voor de gelijkmaker hetgeen de ruststand was. In de 2e helft speelde ADO Den Haag vooral tegen zichzelf en het sterk verdedigende Quick Boys. Halverwege de 2e helft kwam ADO Den Haag verdiend op een 2-1 voorsprong via een schitterende vrije trap van Papito Merencia. Helaas kon ADO Den Haag de voorsprong niet vasthouden en 10 minuten voor tijd scoorde Quick Boys de gelijkmaker. ADO Den Haag probeerde de winst te forceren en kreeg een aantal kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer waardoor de eindstand 2-2 werd. Een teleurstellend puntverlies, maar volgende week de kans om revanche te nemen op Quick Boys als de uitwedstrijd in Katwijk op het programma staat. Opstelling: Bas Meeuwissen, Mike van Toor (6e Mike ten Kroode), Robin Buwalda, Alexander Bjelica, Jordy van der Winden, Thierry Monteny (82e Caglar Atis), Remco van Wingerden, Jorn van Lunteren, Mailison Lima Duarte Lopes (75e Abas Al Tamimy), Papito Merencia en Tomas Tavilla ADO Den Haag onder 17 – PSV B1 3 – 0 Na twee eerdere pogingen werd vandaag dan eindelijk de bekerwedstrijd tegen PSV B1 gespeeld. ADO Den Haag onder 17 verscheen gemotiveerd aan de aftrap maar moest toch toestaan hoe PSV de eerste minuten van deze wedstrijd een overwicht had. In de 9e minuut sloeg ADO Den Haag echter keihard toe. Werd eerst Mark du Chatinier onderuit getrokken, de toegekende vrij trap werd door Rodney van der Meijs keurig in de rechter bovenhoek geplaatst; 1-0. Nadat eerst nog Calvin Valies een kans onbenut had gelaten was het Maarten van der Want die ADO Den Haag in de 20e minuut voor de gelijkmaker behoedde. In de laatste 3 minuten van de 1e helft besliste ADO Den Haag de wedstrijd. Was het eerst Calvin Valies (assist Marc du Chatenier) die in de 37e minuut de 2-0 scoorde, twee minuten later was het Marc du Chatenier zelf die de 3-0 op het scorebord bracht. Na de pauze probeerde PSV een aansluitingstreffer te forceren maar uitstekend keeperswerk van Maarten van der Want voorkwam dit. ADO Den Haag had mogelijkheden genoeg om via de counter de score verder uit te bouwen en PSV kwam telkens niet verder dan Maarten van de Want. Kortom, de tweede heft leverde kansen over een weer op maar in de stand kwam geen verandering. In de volgende ronde is AZ Alkmaar de tegenstander van de jonge ooievaars. Opstelling:Maarten van der Want, Richelo Fecunda, Bas de Bree, Joel da Vega, Robin van der Meer, Danny Bakker, Calvin Valies (71e Damian Mac Intosh), Rodney van der Meijs, Mark du Chatenier (61e Christiaan Rog), Desko Destanovic, Tom van Veen (71e Akin Arslan).

ADO Den Haag – FC Twente B2 1 – 0 ADO Den Haag onder 16 speelde vandaag de oefenwedstrijd tegen FC Twente onder 16 dat eveneens uitkomt in de Eerste Divisie. ADO Den Haag begon goed en kreeg in de 5e minuut een grote kans via Kevin Jacobs die een voorzet van Jersylee Riley net niet kon intikken. Na 35 minuten kwam ADO Den Haag op een 1-0voorsprong. Na een goede pass van Clinton Delali kwam de bal bij Jersylee Riley die alleen voor Twentse keeper beheerst scoorde. In de 2e helft was het beeld wat rommeliger en had FC Twente een licht overwicht zonder tot grote kansen te komen. ADO Den Haag verdedigde goed en loerde op een kansje in de counter. Halverwege de 2e helft kreeg ADO Den Haag de grootste kans via Brandon Richardson die een voorzet van Clinton Delili op de lat schoot. Het restant van de wedstrijd leverde geen grote kansen meer op waardoor ADO Den Haag onder 16 een 1-0 overwinning behaalde in deze nuttige oefenwedstrijd. Opstelling:Edwin Sudibyo (40e Mark Jacobs), Kevin Sanchez, Jamie de Groot, Christiaan de Vroedt, Pepijn van Zwieten de Blom, Axel Wendt, Jeffrey van Roon, Hector Hevel (40e Guy Smith), Jersylee Riley, Kevin Jacobs (30e Clinton Delali/60e Kevin Jacobs) en Brandon Richardson

Heerenveen/Emmen C1 – ADO Den Haag onder 15 1 – 1 Heerenveen wns ADO Den Haag onder 15 speelde vandaag in de kwartfinale van de beker een uitwedstrijd tegen Heerenveen/Emmen C1. Na 5 minuten was er een vrije trap vanaf de linkerkant van Mohamed Haddachi die terecht kwam bij Jan Verduijn en die kopte de bal over de uitkomende keeper heen, 0-1. Daarna had ADO Den Haag een paar behoorlijk grote mogelijkheden, maar in de eindfase waren we niet scherp genoeg. Doordat ADO Den Haag de kansen onbenut liet, kreeg Heerenveen/Emmen er steeds meet geloof in en dat resulteerde in de 52e minuut tot de 1-1. Segun Owobowale scoorde nog de 1-2, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd. De eindstand was 1-1 waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Na een spannende reeks won Heerenveen uiteindelijk de serie met 16 – 15 NEC/FC Oss C2 – ADO Den Haag onder 14 1 – 3 In de wedstrijd van de gemiste kansen aan ADO zijde, heeft ADO Den Haag o.14 de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss O.14 met 1-3 gewonnen. Na 2 minuten had ADO al op een 0-2 voorsprong kunnen staan maar beide kansen werden niet benut. Vlak voor rust kwam ADO op een 0-1 voorsprong door een gaal van Vinny Pesoal. De 0-1 was tevens de ruststand. Na de rust werd er weer driftig omgesprongen met de kansen. In de 23 minuut van de 2e helft was het Loyd v/d Wilden die de stand naar 2-0 tilde. Even later bracht NEC/FC Oss de spanning nog terug door de 1-2 te maken. Wederom was het Vinny Pesoal die met de 1-3 de winst voor ADO veilig stelde. Hopelijk worden volgende week tegen FC Volendam wel de kansen benut. ADO Den Haag onder 13 – Feyenoord/Excelsior D1 1 – 2 Ado Den Haag kwam goed uit de startblokken en in de 2e minuut was het Pascal Struijk die een vrije trap op de lat schoot. ADO Den Haag speelde goed voetbal en was de baas op het veld. Na 13 minuten de 1e kans voor Feyenoord/Excelsior maar daarna was het alleen ADO Den Haag die de voetballend de kansen kreeg. In de 2e helft eenzelfde beeld een ADO Den Haag dat voetbalde op de helft van Feyenoord/Excelsior en een aantal kansen kreeg In de 15e minuut van de 2e helft was het Cirano de Groot die de verdiende 1-0 binnen schoot. Dave Hes moest 4 minuten later reddend optreden om ons in de wedstrijd te houden. Ongeveer 10 minuten voor tijd kreeg Feyenoord/Excelsior een stafschop en scoorde 1-1. Helaas scoorden ze 3 minuten later ook de 1-2 uit een corner. Een goede wedstrijd van ADO Den Haag jammer dat doelpunten tellen ADO Den Haag onder 12 – Quick D1 2 – 0 Vandaag stond de wedstrijd tegen Quick D1 op het programma. Op papier een moeilijke tegenstander want ze hebben de laatste tijd laten zien dat ze goed kunnen voetballen en klimmen op de ranglijst. We begonnen erg slordig en leverden letterlijk elke bal in bij onze tegenstander. Die vond dit prima en probeerde ook kansen te creëren en tot scoren te komen. Dit lukte bijna. Het was voor ADO Den Haag prettig dat Timon Fikkert een goede dag had en zijn goal schoon hield. De 2de helft gaf een ander beeld. ADO Den Haag was gebrand op een goed resultaat tegen deze lastige tegenstander. Op 20 meter van de goal krijgt ADO Den Haag een vrije trap en deze wordt perfect in de boven hoek geschoten door Bart Duiker. Dit bleek de ommekeer in de wedstrijd. We kregen meer balbezit en grip. We begonnen ook het spel te verdelen aan de hand van Nick Ruigrok en Sem Plezier. Vanuit een goed genomen vrije trap vanaf de flank was het Aziz Hamze die de bal prima controleerde op de borst en goed uithaalde met links in de verre hoek 2-0 voor ADO Den Haag. Hierna volgden nog 2 grote kansen voor Aziz Hamze alleen ging de bal net voorlangs en in de handen van de keeper. Een goede 2de helft waar nu een keer het geluk aan onze zijde hadden. ADO Den Haag onder 11 – Monster D1 1 – 4 Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen Monster op het programma. Op het eerste oog een fysiek sterke tegenstander met veel grote jongens. ADO Den Haag liet echter vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze niet bang voor Monster waren. Achterin bouwde vooral het centrum, Davy Overes en Timme van Bergeijk, heel erg zorgvuldig op en leverde bal keer op keer goed af. Hierdoor had ADO Den Haag verre weg het betere van het spel. Het middenveld met Naoufal Bannis, Timo de Vreede en Sem Steijn probeerde het spel zoveel mogelijk te verleggen en dit leverde gevaarlijke en vooral mooie aanvallen op. Tot grote kansen leidde het goede spel echter niet. Het was helaas tegen de verhouding in, dat Monster op een 0-1 voorsprong kwam. Een lange bal viel achter de verdediging van ADO Den Haag en de spits van Monster kon vrij doorlopen naar Juliën van Nes. ADO Den Haag liet de kop niet hangen en bleef erg goed en verzorgd voetbal spelen. Echter volgde de 0-2, 0-3 en 0-4 nog voor rust. Alle drie de doelpunten werden op identieke wijze gescoord. Na rust ging ADO Den Haag door met goed combinatie spel, en de spelers van Monster konden dit niet meer bijbenen. ADO Den Haag werd vooral voor de goal van Monster sterker. Dit resulteerde al snel in de 1-4. Na een mooie individuele actie was het Sem die voor de 1-4 zorgde. ADO Den Haag had de aansluiting gevonden en ging opzoek naar meer treffers. Roy van der Ven kreeg hier een uitgelezen kans op met een penalty. Taner Bayram werd, na een passeeractie, neergehaald in het zestienmetergebied en Roy van der Ven eiste de bal op. Helaas kon hij niet scoren tegen zijn oude club en schoot de bal hard op de lat. ADO Den Haag kon in de resterende minuten het net niet meer vinden en bleef het bij 1-4.