Het afgelopen weekend was er een gevarieerd programma voor de opleidingsteams. ADO Den Haag onder 19 werd voor de beker uitgeschakeld door PSV A1. ADO Den Haag onder 17 boekte een ruime oefenzege op Zeeburgia B1. ADO Den Haag onder 16 verloor de verre uitwedstrijd van MVV B1. ADO Den Haag onder 15 behaalde een mooie zege bij AZ C1. ADO Den Haag onder 14 verloor ongelukkig bij PSV C2 en ADO Den Haag onder 13 werd uitgeschakeld voor de beker door PSV D1. ADO Den Haag onder 12 en onder 11 speelden nuttige oefenwedstrijden. Hieronder een aantal verslagen van de gespeelde wedstrijden.

PSV A1 – ADO Den Haag onder 19 5 – 1 Na het overleven van in eerste instantie de poulefase van de beker met Feyenoord/Excelsior A1 en Sparta A1 schakelde onder 19 in de knock out fase De Graafschap A1 uit waardoor het in de kwartfinale mocht uitkomen tegen PSV A1. Al na 2 minuten kwam PSV op een 1-0 voorsprong uit een penalty na een overtreding van Mike van Toor. ADO Den Haag speelde een goede 1e helft in het vervolg met een goede kans voor Aleksander Bjelica. Na 34 minuten komt ADO Den Haag terecht op 1-1. Na een goede aanval door het midden scoort Tomas Tavilla de gelijkmaker. Enkele minuten na de gelijkmaker krijgt ADO Den Haag een goede kans op een voorsprong, maar tot 2x toe redt de Eindhovense doelman. Vlak voor de rust slaat PSV toe en komt via 2 snelle uitvallen verrassend op een 1-3 voorsprong bij de rust. Ondanks de mentale tik vlak voor rust komt ADO Den Haag redelijk goed uit de kleedkamer en krijgt kansen via Mitchell de Vlugt en Papito Merencia maar scoort niet de aansluitingstreffer. PSV is veel effectiever en benut de kansen wel waardoor het halverwege de 2e helft 4-1 wordt en in de 73e minuut zelfs 5-1. Door deze geflatteerde nederlaag is ADO Den Haag uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich nu volledig gaan richten op de comptitie. Opstelling: Mike ten Kroode, Mike van Toor, Robin Buwalda, Steve van Kesteren, Jordy van der Winden, Remco van Wingerden, Aleksander Bjelica, Mitchell de Vlugt (66e Mailison Lima Duarte Lopes), Papito Merencia, Jorn van Lunteren (63e Thierry Monteny) en Tomas Tavilla ADO Den Haag onder 17 – Zeeburgia B1 9 – 0 (oefenwedstrijd) MVV B1 – ADO Den Haag onder 16 2 – 0 ADO Den Haag onder 16 speelde de verre uitwedstrijd tegen MVV B1. De thuiswedstrijd tegen MVV werd in de laatste minuut met 3-2 gewonnen dus er lagen kansen tegen MVV. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en kreeg na 10 minuten een goede kans via Kevin Jacobs die een voorzet van Brandon Richardson net niet kon intikken. Na een dekkingsfout achterin kwam MVV onverwacht op een 1-0 voorsprong. ADO Den Haag bleef proberen de aanval te zoeken en een voorzet van Brandon Richardson belandde op de lat waardoor de ruststand 1-0 was. Vlak na de rust kwam MVV op een 2-0 voorsprong na een foute inspeelbal kon MVV eenvoudig scoren. ADO Den Haag probeerde druk te zetten, maar vergat te voetballen waardoor iedereen uit positie ging lopen. Ondanks het magere spel kreeg ADO Den Haag enkele goede kansen via Clinton Delali, Guy Smith, Brandon Richardson en Pepijn van Zwieten de Blom, maar de Maastrichtse doelman wilde niet wijken waardoor de eindstand 2-0 werd. ADO Den Haag leed hiermee een onnodige nederlaag omdat ADO Den Haag vergat te voetballen. Een leerzame wedstrijd die volgende week rechtgezet kan worden in de oefenwedstrijd tegen FC Twente onder 16. Opstelling: Mark Jacobs, Bahadir Bulut, Hector Hevel (60e Axel Wendt), Christiaan de Vroedt, Pepijn van Zwieten de Blom, Guy Smith, Mitchell Weissenberg, Jeffrey van Roon, Jerseley Riley, Kevin Jacobs (55e Clinton Delali) en Brandon Richardson AZ C1 – ADO Den Haag onder 15 2 – 4 Na een geweldig toernooi in Letland speelde ADO Den Haag onder 15 vandaag een uitwedstrijd tegen AZ. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en na een kwartier kwam ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong door Jerdy Schouten. Daarna werd er van achteruit snel opgebouwd via Rody de Boer en Delinyo Reebeen en kwam de bal terecht bij Jan Verduijn, die de bal goed en strak voorgaf op de tweede paal waar Segun Owobowale de bal kon intikken. Vlak voor rust kwam AZ uit het niets via een vrij trap alleen voor de keeper waarna de ruststand 1-2 werd. ADO Den Haag kwam geweldig uit de kleedkamer en binnen twee minuten scoorde Jan Verduijn de 1-3, na een goede individuele actie. ADO Den Haag kreeg nog een paar goede mogelijkheden en uiteindelijk was het Delinyo Reebeen die na een afgeslagen corner de 1-4 in het doel schoot. Meteen daarna deed AZ nog iets terug, en scoorde het de 2-4. Hier bleef het uiteindelijk bij en ADO Den Haag kon de 3 punten mee naar huis nemen. PSV C2 – ADO Den Haag onder 14 3 – 2 ADO Den Haag onder 14 is er niet in geslaagd om zijn 2e wedstrijd in de voorjaarreeks te winnen. Op Sportpark De Herdgang in Eindhoven werd met 3-2 verloren van PSV onder 14. De nederlaag was niet nodig geweest, zeker gezien het spelbeeld van de 1e helft. Na een vroeg afgekeurde goal van PSV, scoorde ADO Den Haag binnen 2 minuten 2 keer. In de 4e minuut bracht spits Vinny Pesoal de stand op 0-1 en 2 minuten later scoorde aanvoerder Darren Sidoel de 0-2. ADO Den Haag had de wedstrijd onder controle, en PSV was niet bij machte om hier iets tegenover te stellen. In de rust waarschuwde trainer Gerrie van Weelden zijn mannen dat PSV in de 2e helft ongetwijfeld uit een ander vaatje zou tappen. En precies dat gebeurde: een feller en sneller spelend PSV wist de wedstrijd in 5 minuten te doen kantelen van 0-2 naar 3-2. PSV trainer Twan Scheepers had zijn mannen goed geprepareerd in de rust, en in de 2e helft trok PSV de wedstrijd naar zich toe. ADO Den Haag was niet in staat om het tij nog te doen keren. Ondanks nog een paar kleine kansjes in de slotfase. Hopelijk hebben de spelers vandaag geleerd dat je ook bij tegenslag moet proberen het heft weer in eigen hand te nemen. Zaterdag is er de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss onder 14 hopelijk kan ADO Den Haag onder 14 dan de draad weer oppakken. PSV D1 – ADO Den Haag onder 13 6 – 1 (beker) ADO Den Haag onder 12 – Pancratius D1 1 – 3 (oefenwedstrijd) ADO Den Haag onder 11 – Vitesse/AGOVV E top 7 – 1 (oefenwedstrijd)