News

In de eerste week van februari hebben twee ADO Den Haag jeugdspelers hun opwachting gemaakt in Jong Oranje teams. Robin van der Meer met onder 17 en Hector Hevel met onder 16 streden in Portugal tegen andere nationale jeugdelftallen. Beide spelers hebben de nodige speeltijd gehad van de bondscoaches. Hieronder een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

Nationaal onder 17 opende het toernooi met een wedstrijd tegen Frankrijk. In een gelijk opgaande wedstrijd scoorde oud ADO Den Haag speler Nathan Ake de enige en winnende goal voor Nederland dat daardoor de wedstrijd met 1-0 won. Robin van der Meer speelde deze wedstrijd niet mee.

Nationaal onder 16 opende het toernooi met een wedstrijd tegen het thuisland Portugal. Het nationale team onder 16 deed dit uitstekend en won verdiend met 2-0 door doelpunten van Finn Stokker (Sparta) en Mohammed Idrissa (Feyenoord). Hector Hevel viel in de tweede helft in voor Justin Mathieu (Willem II/RKC). In de tweede wedstrijd van nationaal onder 17 bood Engeland de tegenstand. Bondscoach Albert Stuivenberg had Robin van der Meer ditmaal wel in de basis gezet en Robin maakte de 90 minuten ook vol. In een leuke wedstrijd behaalde Nederland een 2 – 2 gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Rai Vloet (zoon van oud ADO Den Haag trainer Wiljan Vloet en spelend voor PSV) en Sheraldo Becker (Ajax). Nationaal onder 16 speelde de tweede wedstrijd tegen Israel met Hector Hevel in de basis. In een gelijkopgaande wedstrijd werd niet gescoord waardoor de eindstand 0 – 0 luidde. Beide nationale teams opende dus het toernooi met 4 punten uit 2 wedstrijden. Helaas kon nationaal onder 17 de toernooizege niet naar zich toe trekken. De laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Portugal werd met 0-2 verloren waardoor Engeland winnaar van het toernooi werd. Robin van der Meer speelde de tweede helft van dit duel. Nationaal onder 16 speelde de laatste wedstrijd van het toernooi tegen het sterke Italië. In een gelijkopgaande wedstrijd lukte het Nederland helaas niet om voor de tweede keer te winnen. Italië was met 1-2 te sterk. Het enige Nederlandse doelpunt werd gemaakt door Melvin Vissers (Sparta). Bondscoach Ruud Dokter liet Hector Hevel in de tweede helft invallen. Italië werd winnaar van het toernooi. Voor Robin van der Meer en Hector Hevel weer een leerzame ervaring en wij hopen dat zij in de toekomst nog vaak voor vertegenwoordigende elftallen van de KNVB mogen uitkomen.