Het was zaterdag een mindere dag voor de teams van de bovenbouw. ADO Den Haag onder 19 verloor bij Ajax. ADO Den Haag onder 17 was beter dan PSV B1, maar scoorde helaas niet en verloor met 0-1. Hetzelfde gold voor ADO Den Haag onder 16 dat minimaal gelijkwaardig aan NEC/FC Oss B1 was, maar door het missen van kansen tegen een 1-2 nederlaag aanliep. ADO Den Haag onder 15 en onder 14 wonnen hun wedstrijd tegen FC Volendam C1 en Sparta C2. ADO Den Haag onder 13 oefent morgen tegen NAC Breda D1. Onze 2 jongste teams speelden gelijk tegen SVV D1 en VUC D1. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

Ajax A2 – ADO Den Haag onder 19 2 – 0 Op papier gezien een lastige tegenstander ondanks dat Ajax A2 laag geklasseerd staat is het zeker een tegenstander om rekening mee te houden, zo ook vandaag. Beide clubs troffen elkaar eerder dit jaar twee keer op het Odin’59 toernooi werd gelijk gespeeld en thuis won ADO Den Haag onder 19 in blessuretijd met 3-1. De eerste tien minuten start ADO Den Haag goed en creëert het gevaarlijke kansen. In de 3e minuut is het Jorn van Lunteren die uit een vrije trap van Mitchell de Vlugt de paal raakt. Het spel golft hierna op en neer en uit duur balverlies scoort Ajax direct tegen in de 9e minuut. ADO Den Haag is even van slag maar komt beter in de wedstrijd als Aleksandar Bjelica door wordt geschoven naar het middenveld. ADO Den Haag krijgt hierna ook zeker kansen op meer maar weet deze helaas niet om te zetten in doelpunten. Na de rust start ADO Den Haag ook niet verkeerd maar kan Ajax staande blijven doordat veel ballen niet of nauwelijks aankomen bij de juiste personen. In de 61e minuut krijgt Ajax een penalty welke Bas Meeuwissen knap weet te keren echter in de rebound is Ajax attent en zo staat het 2-0. Hierna speelt ADO Den Haag goed verder alleen de kansen worden helaas dit keer niet verzilverd en zo verliest het helaas voor de tweede keer dit seizoen. Opstelling: Bas Meeuwissen, Robin Buwalda, Steve van Kesteren, Aleksandar Bjelica (89e minuut Guy Muller), Jordy van der Winden, Remco van Wingerden, Mike Tros (31e Mike van Toor), Mitchell de Vlugt (68e Papito Merencia), Jorn van Lunteren (55e minuut Thierry Monteny), Mailison Lima Duarte Lopes en Tomas Tavilla ADO Den Haag onder 17 – PSV B1 0-1 ADO Den Haag onder 17 had vandaag de kans om goede zaken te doen. Het enige wat vandaag ontbrak was het scoren van een doelpunt. Gaf PSV in de eerste helft nog enige tegenstand, in de tweede helft was ADO Den Haag heer en meester. Af en toe kwam PSV gevaarlijk voor het Haagse doel via een counter. In de eerste helft resulteerde dat in een doelpunt waar niemand rekening mee hield. Deze treffer bleek uiteindelijk genoeg om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. In verband met interland verplichtingen gaat de bekerwedstrijd tegen PSV volgende week niet door waardoor een revanche tot een nader te bepalen datum is uitgesteld. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Bas de Bree (68e Marc du Chatenier), Joel da Veiga, Robin van der Meer, Danny Bakker ,Chris Rog (52e Akin Arslan) Rodney van der Meijs, Desko Destanovic, Calvin Valies (62e Damian Macintosch) en Tom van Veen

ADO Den Haag onder 16 – NEC/FC Oss B1 1 – 2 Na de aftast fase kwam de wedstrijd in de 10e minuut in beweging. Vanuit een voorzet van Brandon Richardson kreeg ADO Den Haag de 1e kans. Kevin Jacobs strandde helaas op de doelman van NEC/FC Oss. In de 20e minuut kreeg Kevin Jacobs wederom een kans na een pass van Jerseley Riley. ADO Den Haag bleef aandrukken en in de 21e minuut schoot Hector Hevel de bal op de lat na een goede voorzet van Kevin Jacobs. De laatste 10 minuten kwam NEC/FC Oss uit de verdediging wat direct resulteerde in de 0-1. De 2e helft was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij ADO Den Haag meer initiatief nam. In de 54e minuut kreeg Jaimy de Groot rood nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Vanuit de vrije trap nam NEC /FC Oss wraak door direct de 0-2 binnen te schieten. Ondanks het ondertal bleef ADO Den Haag overeind en vocht voor de aansluiting. ADO Den Haag kreeg nog kansen via een schot van Hector Hevel en een kopbal van Brandon Richardson. In de 79e kwam ADO Den Haag terecht op 1-2 na een mooi schot vanaf 18 meter van Brandon Richardson. Helaas was hierna de tijd hierna te kort om alsnog een punt binnen te slepen. Opstelling: Mark Jacobs, Bahadir Bulut, Jaimy de Groot, Christiaan de Vroedt, Pepijn van Zwieten de Blom, Kevin Sanchez Gomez (20e Guy Smith – 55e Jeffrey van Roon), Hector Hevel, Mitchell Weissenberg (77e Axel Wendt), Jerseley Riley, Kevin Jacobs (73e Clinton Delali) en Brandon Richardson

ADO Den Haag onder 15 – FC Volendam C1 2 – 1 ADO Den Haag speelde vandaag een moeizame wedstrijd. FC Volendam was de eerste helft duidelijk beter en speelde in tegenstelling van ADO Den Haag met de juiste instelling. In de 15e minuut scoorde FC Volendam dan ook de 0-1. ADO Den Haag speelde iets beter maar nog steeds niet op het juiste niveau maar in de 30e minuut kwam de voorzet van de goed spelende Segun Owobowale terecht bij Jan Verduijn die hem slim doortikte naar Joey van de Berg en die schoot hem onberispelijk binnen 1-1 hetgeen tevens de ruststand was. In de rust gaf trainer Arie van der Padt een peptalk die in de 2e helft gelijk aansloeg. ADO Den Haag kwam met een veel betere instelling uit de kleedkamer en in de 37e minuut gaf Segun Owobowale een pass op Joey van de Berg die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en hem vervolgens beheerst lang de keeper schoot 2-1 ADO Den Haag controleerde de wedstrijd. In de 49e minuut kreeg FC Volendam nog een vrije trap net buiten de 16. De bal werd perfect ingeschoten maar keeper Jurriaan Jouvenaar voorkwam met een schitterende redding de gelijkmaker. ADO Den Haag kreeg nog wel een aantal mogelijkheden maar speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Het was geen goede wedstrijd maar wel een goed resultaat eindstand 2-1

ADO Den Haag onder 14 – Sparta R. C2 4 – 0 Vandaag speelde ADO Den Haag de wedstrijd tegen Sparta. De vorige wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning voor ADO Den Haag. Sparta was van plan om dit recht te zetten. In de eerste helft ging het gelijk op. ADO Den Haag kreeg in de 24e minuut een kans maar Vinnie Pesoal schoot tegen de keeper aan. In de 27e minuut kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong doordat Muhammed Atay de bal mooi over de keeper heen schoot. Sparta ging op zoek naar de gelijk maker. Sparta zocht door middel van de lange bal heel vaak de aanvallers van Sparta, maar de verdediging onder leiding van Darren Sidoel wist keer op keer lange bal van Sparta te onderscheppen. Ruststand 1-0. ADO Den Haag begon de 2e helft heel sterk wat resulteerde in een kans voor Yani Bouras. Hij lobte de bal maar de bal ging helaas net naast. In de 41 minuut rende Muhammed Atay een verdediger van Sparta voorbij en schoot de bal beheerst langs de keeper van Sparta. Muhammed Atay die sterk speelde wilde dolgraag een hattrick maken. Die kwam er uiteindelijk door goed voorbereidend werk van Yani Bouras en Loyd van der Wilden. Sparta was op dat moment helemaal stuk gespeeld. Harvey Johnsen die een aantal keer goed z’n lichaam gebruikte werd in de 65 minuut vast gehouden aan zijn shirt. Een penalty voor ADO Den Haag. Harvey Johnsen die eigenlijk recht had op de penalty gunde de penalty aan Muhammed Atay. Aangezien Muhammed Atay op dreef was schoot hij deze er ook maar in. Eindstand 4-0 door een heel goed spelende ADO Den Haag!! ADO Den Haag onder 13 – NAC Breda D1 (zondag 29 januari) SVV D1 – ADO Den Haag onder 12 2 – 2 Op een vroege zaterdagmorgen begon ADO Den Haag uit tegen SVV aan een, wat achteraf bleek, spannende wedstrijd. In het begin kreeg ADO Den Haag best leuke kansen. Het positiespel leverde dan ook een verdiende goal op in de 24e minuut door Aziz Hamze. Na rust zette ADO Den Haag de lijn door en in de 31e minuut stond ADO Den Haag op een voorsprong van 0-2. Weer was Aziz Hamze de doelpuntenmaker. Helaas mocht het feest niet zo lang duren, want SVV sloeg direct terug, mede door wat slordigheidjes achterin. 1-2. ADO Den Haag was hierdoor uit het veld geslagen en binnen nog geen 5 minuten stond het weer gelijk. Het bleef spannend tot het einde. Lucas Leverland scoorde nog direct vanuit een fraaie vrije trap, maar werd door de scheidsrechter afgekeurd voor gemeend buitenspel. Gelukkig keerde het spel zich niet om en met fraaie reddingen en een gestopte penalty zorgde Delano Kloos uiteindelijk voor het gelijkspel in Schiedam. Al met al was het voetbalspel heel goed en kunnen we vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe werken. VUC D1 – ADO Den Haag onder 11 0 – 0 Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VUC op het programma. Een belangrijke wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. ADO begon uitstekkend aan de wedstrijd en domineerde van de eerste minuut. De opbouw werd door de achterhoede en keeper prima verzorgd. Op het middenveld werden veel duels gewonnen tegen de toch een stuk fysiek sterkere tegenstander. In de eerste helft leverde het goede spel een handje vol kansen op. Schoten van Timme en Sem werden geblokt en een kans van Thomas ging net naast. Thomas kreeg op aangegeven van Ali nog een grote kans maar schoot deze recht in de handen van de keeper. Na de rust speelde ADO wat slordiger en dit was ook terug te zien in het aantal kansen. Door hard te werken wist ADO wel het veldoverwicht te behouden en hierdoor kreeg VUC ook nauwelijks kansen. ADO Den Haag verdiende eigenlijk de overwinning maar bleef stekken op een 0-0. Er kunnen wel veel positieve dingen uit de wedstrijd gehaald worden en mogen de jongens trots zijn op hun vertoonde spel.