Ook de Jeugdteams zijn weer begonnen met de competitie, de drie jongste teams verloren helaas, maar Onder 19 bijvoorbeeld pakte een mooie en ruime zege op Young Boys. De tweede seizoenshelft is begonnen, lees hier de verslagen van zaterdagmiddag.

ADO Den Haag onder 19 – Young Boys A1 6 – 2 ADO Den Haag onder 19 speelde vandaag zijn eerste wedstrijd na de winterstop tegen het op de laatste plaats bivakerende Young Boys. Uit won ADO Den Haag slechts met 0-1 door een treffer van Steve van Kesteren. Young Boys begon aanvallender als in de uit wedstrijd. ADO Den Haag had opties speloverwicht, maar kwam toch moeilijk in het spel. Gelukkig breekt Giovanni Korte in de 21e minuut de score open in het voordeel van ADO Den Haag 1-0. Hierna denkt ADO Den Haag veel te makkelijk en binnen de minuut staat Young Boys weer op gelijke hoogte na een miscommunicatie in de verdediging. Voor de rust weet Young Boys uit de counter met hun 2e kans van de wedstrijd zelfs nog de 1-2 tegen de Haagse touwen te krijgen, en zo bereiken beide teams de rust. Na de rust kantelt de wedstrijd pas in de 67e minuut ondanks dat ADO Den Haag veel meer balbezit heeft. Young Boys komt dan met 10 man te spelen en hierna loopt de score aan Haagse zijde in rap tempo op. Achter een volgens Jorn van Lunteren, Giovanni Korte, Steve van Kesteren, Mailison Lima Duarte Lopes en Alexandar Bjelica tillen de eindstand naar 6-2 in het Haagse voordeel. Door het gelijke spel van FC Zwolle komt ADO Den Haag nu nog steviger aan kop in de Eerste Divisie en doet het dus goede zaken direct na de winterstop. Opstelling: Bas Meeuwissen, Robin Buwalda, Steve van Kesteren, Aleksander Bjelica, Remco van Wingerden, Mike Tros (45e Mailison Lima Duerte Lopes), Papito Merencia (82e Guy Muller), Mitchell de Vlugt, Jorn van Lunteren, Giovanni Korte en Tomas Tavilla Roda JC B1 – ADO Den Haag onder 17 0 – 0 ADO Den Haag speelde vandaag de uitwedstrijd tegen het onderaan staande Roda JC B1 dat de punten thuis behaald heeft. In de eerste helft was ADO Den Haag de voetballende ploeg en verdedigde Roda JC alleen maar, maar helaas lukte het Desko Destanovic niet ondanks een drietal kansen om ADO Den Haag voor de rust op voorsprong te schieten waardoor de ruststand 0 – 0 was. In de 2e helft hetzelfde beeld en krijg ADO Den Haag via Desko Destanovic en Calvin Valies nog enkele goede kansen, maar scoorde niet. Vlak voor tijd leek ADO Den Haag de deksel op de neus te krijgen doordat Roda JC met de eerste kans dicht bij een doelpunt was, maar Rodney van der Meijs kon de bal nog net van richting veranderen waardoor het 0-0 bleef en de voorsprong op Roda JC 4 punten blijft. Opstelling: Maarten van der Want, Richello Fecunda, Bas de Bree, Joel da Veiga, Robin van der Meer,Danny Bakker, Raychello Fecunda (52e Damian Macintosch) Rodney van der Meijs, Desko Destanovic (73e Marc du Chatenier), Calvin Valies (52e Akin Arslan) en Tom van Veen FC Den Bosch B1 – ADO Den Haag onder 16 1 – 1 ADO Den Haag onder 16 speelde de eerste wedstrijd na de winterstop tegen het hooggenoteerde FC Den Bosch B1. De wedstrijd ving aan met harde wind en een zwaar veld, dus de omstandigheden waren niet ideaal. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar had FC Den Bosch 2 kansen waaronder een bal op de lat. De ruststand was echter 0 – 0. In de 2e helft speelde ADO Den Haag een prima en was het minimaal gelijkwaardig aan FC Den Bosch. In de 70e minuut komt ADO Den Haag op een 0 – 1 voorsprong. Een goede breedtepass van Brandon Richardson bereikt Jersylee Riley die de bal na controle doorspeelde op Hector Hevel die een man uitkapte en de 0-1 scoorde. Hierna kreeg ADO Den Haag nog een goede kans op 0 – 2 toen Jerslylee Riley alleen op de keeper afging, maar de Bossche keeper redde uitstekend. FC Den Bosch ging nu alles of niets spelen en ver in de blessuretijd maakten ze de 1 – 1 na een ongelukkig moment in de verdediging. De teleurstelling was groot na deze late gelijkmaker, maar stijgende lijn is ingezet en ADO Den Haag heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen deze sterke tegenstander. Opstelling: Mark Jacobs, Kevin Sanchez Gomes (64e Darryl Jodhabier), Jaimy de Groot, Bahadir Bulut, Pepijn van Zwieten de Blom, Guy Smith (20e Jerslylee Riley), Hector Hevel (78e Axel Wendt), Jeffrey van Roon, Mitchell Weissenberg, Kevin Jacobs (63e Clinton Delali) en Brandon Richardson Vitesse/AGOVV C1 – ADO Den Haag onder 15 0 – 1 ADO Den Haag speelde vandaag tegen de koploper Vitesse. ADO Den Haag speelde met veel strijd en passie en kreeg in de 24e minuut Gaf Delinyo Reebeen na een lange rush een puntgave voorzet die op schitterende wijze werd ingekopt door Jerdy Schouten 0-1. ADO Den Haag probeerde daarna door te drukken en in de 27e minuut was het Younes Seghrouchni die een puntgave voorzet gaf op Segun Owobowale maar zijn kopbal raakte de kruising van de paal en lat zodat de ruststand 0-1 bleef. De 2e helft was een op en neergaand duel waar beide partijen wat kleine kansjes kregen en naarmate het duel vorderde steeg de spanning. 5 Minuten voor tijd werd Jan Verduijn neergehaald in het strafschopgebied en waar iedereen zowel bij ADO Den Haag als bij Vitesse dacht dat de man in het zwart een penalty zou geven liet hij gewoon doorspelen ADO Den Haag liet zich niet van de wijs brengen en speelde de wedstrijd professioneel uit zodat de eindstand 0-1 bleef, een prima begin na de winterstop. ADO Den Haag onder 14 – De Graafschap C2 1 – 1 De 1e wedstrijd na de winterstop was in inhaal wedstrijd tegen De Graafschap. Deze moest nog worden ingehaald om te bepalen of de Graafschap of Almere City FC in de kampioenspoule zou gaan spelen. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, het veld was zwaar en de wind hard met af en toe wat regen. En een ADO Den Haag dat niet scherp aan de wedstrijd begon. Nonchalant, zonder beleving en met minimale inzet dachten de mannen deze klus te kunnen klaren. In de 29ste minuut kreeg De Graafschap een penalty die werd verzilverd (0-1). Hierna nam trainer Gerry van Weelden maatregelen en wisselde 4 spelers tegelijk. Met een 0-1 achterstand ging ADO Den Haag de rust in. De 2e helft was van hetzelfde niveau als de 1e en toch kwam ADO Den Haag nog op 1-1. Een actie van Vinny Pesoal, werd om onduidelijke reden door de scheidsrechter, als doelpunt gegeven. Al met al geen beste prestatie van ADO Den Haag o.14. Volgende week wacht Sparta Rotterdam, voor de kampioenscompetitie, `hopelijk geven de mannen van Onder 14 dan wel blijk over de juiste instelling en mentaliteit te beschikken`, aldus de trainer. ADO Den Haag onder 13 – Cortenge/JVOZ D1 0 – 1 (oefenwedstrijd) ADO Den Haag onder 12 – Haaglandia D1 2 – 4 ADO Den Haag begon de wedstrijd mat en dat resulteerde al direct in de 4e minuut een tegentreffer. ADO Den Haag was gewaarschuwd, maar onoplettendheid in de defensie leverde Haaglandia al in de 10e minuut de 2e goal op. Op aangeven van Nick Ruijgrok, kon Aziz Hamze prachtig doorsteken en afronden 1-2. ADO Den Haag kon nog geen vuist maken en voor de rust scoorde Haaglandia de 1-3. Na rust zagen we een ander ADO Den Haag, iets fanatieker en met meer inzet. Na de 1-4 in de 50e min scoorde Lucas Leverland uit een vrije trap prachtig raak in de linkerbovenhoek. Eindstand 2-4. ADO Den Haag onder 11 – HBS D1 1 – 3 Vandaag stond de wedstrijd tegen HBS op het programma. De omstandigheden waren niet ideaal. Van de wind en de kou had ADO Den Haag de eerste helft veel last. Vooral doordat HBS de opbouw gelijk wou verstoren, had ADO Den Haag moeite met de opbouw. HBS had het betere van het spel en kwamen ook snel op een 2-0 voorsprong. Na rust had ADO Den Haag wind mee en dit kwam tegen goede van het spel. ADO Den Haag werd sterker vooral doordat er op het middenveld door Timme van Bergeijk, Roy van der Ven en Naoufal Bannis meer rust werd bewaard. Ook de achterhoede stond in de tweede helft beter zij mannetje. ADO Den Haag kreeg ook een aantal mogelijkheden. De aansluitingstreffer kwam vanaf de elfmeterstip. Thomas Toussaint maakte een goede individuele actie en werd neergehaald in het strafschopgebied. Nick Ruigrok nam de penalty en schoot hem er in twee keer in. Na de 2-1 werd HBS sterker en dit leidde tot de eindstand van 3-1.