News

Donderdagavond bezochten bijna 500 ouders van vmbo-leerlingen uit Den Haag, Voorburg/Leidschendam, Rijswijk en Delft Spots on Jobs om zich samen met hun zoon of dochter voor te bereiden op een passende beroepsrichting en/of mbo- opleiding.

Afhankelijk van het leerjaar van de leerling kregen de ouders alle informatie die nodig is om hun zoon of dochter goed te kunnen begeleiden. Om het nuttige met het aangename te verenigen was er een aantrekkelijk programma. ADO Den Haag presenteerde zich aan de ouders als stagebedrijf en met de aanwezigheid van Ramon Leeuwin, speler van de herenselectie en Mandy van den Berg van de vrouwen van ADO Den Haag, tevens lid van het Nederlands vrouwenelftal. Ramon en Mandy keken terug naar toen ze zelf voor een beroepskeuze stonden, waar zij tegen aan liepen en hoe zij uiteindelijk hun droom als voetbalprofessional waar maakten. Zij ontvingen van de organisatie het boek ‘Leef je Droom’ van de Haagse tassenontwerper Omar Munie. Ook was er een voorvertoning van een nieuwe 6-delige TV Serie Op Stage! VMBO en Op Stage Taal en Rekenen, waarmee vmbo-ers zich samen hun ouders goed kunnen voorbereiden op hun stage. De programma’s worden gemaakt door ETV.nl en zijn vanaf april te zien op Omroep West.

Vmbo-ers van klas 2, 3 en 4 bezoeken tot en met vandaag Spots om Jobs in de Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan 249 in Den Haag, om te ontdekken welk beroep en welke opleiding het best bij ze past. Alle vmbo-ers hebben zich in overleg met hun school tevoren aangemeld. Aan de hand van opdrachtkaarten doorlopen jongeren onder begeleiding gedurende een uur het beursprogramma. Spots on Jobs is een gezamenlijk initiatief van ROC Mondriaan, ID College, MBO Wellant en de vmbo-scholen, om het keuzeproces van vmbo-ers te ondersteunen en zo een passende beroepsrichting te kiezen. Het levert een bijdrage aan het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. Tijdens Spots on Jobs staan bedrijven en mbo-scholen klaar om de leerlingen te ontvangen en zo goed mogelijk te informeren over hun sectorkeuze of vervolgopleiding. Er zijn veel bedrijven aanwezig zoals de Politie Haaglanden, de HTM, Imtech, HWW Zorg, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Tweede Kamer. Meer specifieke informatie is te vinden op www.spotsonjobs.nl