Zaterdag 14 januari was de laatste hele dag van het succesvolle trainingskamp in Turkije van de Opleiding en de Vrouwen. In de ochtenduren trainden de vrouwen, Onder 21 en Onder 16 voor de laatste keer op het trainingscomplex van Arcadia. Om 11.00 uur stond er een “echte” wedstrijd op het programma tussen Onder 19 en het Onder 7 elftal. In een leuke wedstrijd werd na een ruststand van 0 – 0 het verschil gemaakt door Giovanni Korte die in één helft 4x scoorde. Tom van Veen deed nog iets terug voor Onder 17 waardoor de uitslag van deze nuttige oefenwedstrijd 4 – 1 voor onder 19 was.

In de middaguren hadden Onder 19 en Onder 17 een vrij programma en werden er nog de laatste gesprekken gevoerd. Onder 16 speelde een voetvolley toernooi op het strand en het ging er serieus aan toe want de winnaars hoeven 2 maanden lang geen weekdienst te draaien. Uiteindelijke waren Kevin Jacobs, Darryl Jodhabier, Clinton Delali en Kevin Sanchez de gelukkigen.

Om 17.00 uur speelde Onder 21 een oefenwedstrijd tegen de Kazachstaanse profclub en bekerwinnaar Ordabashi. In een uitstekende wedstrijd werd er met 3-1 verloren. Hieronder een verslag van de wedstrijd:

Ordabashi (Kazachstan) – ADO Den Haag onder 21 3 – 1 ADO Den Haag speelde een uitstekende wedstrijd tegen deze fysiek sterke tegenstander. In de 10e minuut nam ADO Den Haag de leiding via een kopbal van Serano van der Hurk na een goede vrije trap van Serhat Koksal. Hierna bleef ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg via Thomas Verheijdt en Serano van der Hurk nog twee goede kansen op een grotere voorsprong, maar de Kazachstaanse keeper redde prima. De Kazachstanen waren verrast door het goede spel en probeerden het spel van ADO Den Haag te ontregelen door enkele zware overtredingen. Vlak voor de rust kwam Ordabashi op 1 – 1. Een van richting veranderde vrije trap werd in eerste instantie nog goed gered door Ismael Oruc, maar in de rebound was het toch raak waardoor de ruststand 1 – 1 was.

Vlak na de rust kwamen de Kazachstanen op een 2 – 1 voorsprong via een van richting veranderd schot. ADO Den Haag liet het er niet bij zitten en Jasper van Lingen was enkele minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast. In de 76e minuut een goede actie van Thomas Verheijdt in de Kazachstaanse defensie, maar de keeper kon nog redding brengen. In de 82e minuut besliste Ordabashi de wedstrijd door uit een counter de 3 – 1 te scoren, hetgeen ook de eindstand was. ADO Den Haag Onder 21 speelde een uitstekende wedstrijd tegen deze Kazachstaanse tegenstander die komend seizoen zal uitkomen in de voorronden van de Europa League. (Helaas was het niet mogelijk om foto’s van deze wedstrijd te maken omdat het maken vanwege het beperkte licht niet mogelijk was)

Het trainingskamp in Turkije is mede mogelijk gemaakt door: Van Arkel Gerechtsdeurwaarders B.V. Pompoenweg 15 Postbus 239 - 2300 AE Leiden Internet: www.van-arkel.com

De training van de vrouwen vond plaats op de prachtige grasmat van het hoofdveld op Arcadia. De staf en speelsters hebben een geweldig trainingskamp achter de rug. Het team is volledig opgeladen om de competitie te hervatten. Er is bij de meiden maar één doel en dat is dit jaar de nationale titel. Eerstvolgende competitiewedstrijden zijn thuis in het Kyocera Stadion tegen sc Heerenveen op 27 januari en tegen FC Twente in de Grolsch Veste op 3 februari. Zondag zijn de vier jeugdteams en het vrouwenteam weer terug gekeerd naar Nederland.