News

Vrijdag was een stralende dag in Belek. In de ochtenduren trainden de Vrouwen, Onder 21 en Onder 17 op het trainingscomplex van Arcadia. In de middag was Onder 21 vrij en ging Onder 17 een strandwandeling maken. De vrouwen gingen het zwembad in voor een aquatraining. Om 11.00 uur vertrokken Onder 19 en Onder 16 met de bus naar het trainingscomplex van Titantic voor oefenwedstrijden tegen Motherwell en FK Baku. Op schitterende velden werden deze wedstrijden gespeeld. Hieronder de verslagen van deze wedstrijden:

Motherwell onder 19 – ADO Den Haag onder 19 1 – 0 ADO Den Haag onder 19 speelde vandaag de eerste wedstrijd van 2012 op Turkse bodem tegen het schotse Motherwell. De jonge Hagenaars startten voortvarend, maar wisten ondanks veelvuldig balbezit niet een gat in de solide defensie van de schotten te vinden. Giovanni Korte en Mitchell de Vlugt probeerden het van afstand, maar hun schoten misten de precisie om de doelman van Motherwell echt in de problemen te brengen. Aan de andere kant moest doelverdediger Mike ten Kroode een aantal malen handelend optreden om een schotse treffer te voorkomen.

De ruststand was dan ook 0-0. Na rust wisselde trainer Wilfred van Leeuwen zijn hele bank, echter het spelbeeld bleef hetzelfde. ADO Den Haag had het balbezit, maar speelde in een te laag tempo of te slordig om Motherwell echt in de problemen te brengen. Uit één van de counters wisten de Schotten wel tot scoren te komen, de linkerspits ging er vandoor en gaf een lage voorzet die bij de tweede paal binnengelopen werd.

ADO Den Haag probeerde het nog wel, maar een tweetal overtal situaties werden niet goed uitgespeeld waardoor echte scoringskansen verloren gingen. De eindstand was derhalve 1-0 voor de Schotten.

FK Baku onder 16 – ADO Den Haag onder 16 0 – 1 FK Baku startte deze wedstrijd sterk en kreeg al na 6 minuten een grote kans, maar de inzet van de ploeg uit Azerbeidjan belandde op de paal. ADO Den Haag had het de eerste 20 minuten moeilijk tegen deze tegenstander die overal bovenop zat en de duels niet schuwde. Nadat de eerste 20 minuten zonder schade waren doorgekomen was het 2e gedeelte van de eerste helft in Haags voordeel. De eerste kans was er in de 25e minuut via een kopbal van Pepijn van Zwieten de Blom, die gevangen werd door de keeper. Na 35 minuten verstuurde Brandon Richardson een crosspass naar Kevin Jacobs en na een 1-2 schoot Brandon Richardson op de goal, maar de keeper kon zijn inzet nog net naast tikken. Uit de hierop volgende corner waren de rollen omgedraaid, maar nu kon Kevin Jacobs de voorzet net niet tot doelpunt promoveren. Vlak voor de rust kreeg ADO Den Haag nog een goede kans na een goede vrije trap van Bahadir Bulut schoot Brandon Richardson de bal in een keer maar zijn inzet ging net naast waardoor de ruststand 0 – 0 was. In de 2e helft bleef ADO Den Haag beter voetballen, maar was de Azerbeidjaanse tegenstander ook gevaarlijk. Na een goede crosspass van Kevin Sanchez kwam de bal bij Jeffrey van Roon, maar hij kwam niet iets te kort om alleen voor de keeper te komen. In de 61e minuut was er een scherpe counter van FK Baku, maar de inzet ging in het zijnet. In de 73e minuut kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong. Na een schitterende pass van Bahadir Bulut kwam de bal bij Brandon Richardson die de bal voorzette en Kevin Jacobs tikte de bal achter de keeper 1 – 0. ADO Den Haag kreeg hierdoor meer ruimte en kreeg via een vrije trap van Jeffrey van Roon (net naast) en Kevin Jacobs (alleen op de keeper af) nog goede kansen maar scoorde niet meer. FK Baku kreeg in de blessuretijd nog enkele gevaarlijke vrije trappen op de rand van de 16 maar de verdediging en keeper hielden stand waardoor de 1-0 overwinning uit het vuur gesleept kon worden. Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs (41e Edwin Sudibyo), Darryl Jodhabier (30e Jeffrey van Roon), Bahadir Bulut, Jaimy de Groot, Pepijn van Zwieten de Blom, Hector Hevel (60e Mitchel Weisenberg), Guy Smith (41e Axel Wendt), Kevin Sanchez, Clinton Delali (41e Jersylee Riley), Mitchel Weissenberg (30e Kevin Jacobs) en Brandon Richardson

Het trainingskamp in Turkije is mede mogelijk gemaakt door: Van Arkel Gerechtsdeurwaarders B.V. Pompoenweg 15 Postbus 239 - 2300 AE Leiden Internet: www.van-arkel.com

Er wordt bij de Vrouwen niet alleen hard getraind, maar ook druk gewerkt. Persoonlijke gesprekken met speelsters. Informatie over 2e helft seizoen en nieuwe seizoen (BeNe League), stafoverleg, etc. En vanochtend werd er door de vrouwen hard getraind onder ideale zonnige weersomstandigheden. In de middag werd er door drie teams voetvolley gespeeld op het strand. De routine van de coaches won het van de sierlijkheid en gedrevenheid van de speelsters. De als laatste geëindigde ploeg moest met kleren en al het koude zeewater opzoeken. Dus hilariteit alom voor de winnaars alom.