Donderdagochtend was het goed wakker worden in Belek. De regen was gestopt en een voorzichtig zonnetje kwam door. Het goede nieuws was verder dat de velden vrij werden gegeven dus er kon eindelijk op gras getraind worden.

Om kwart over negen verzamelden de Vrouwen, Onder 17 en Onder 16 in de hal om per bus naar de schitterende velden van het hotel te gaan. Na een busritje van 15 minuten kwamen onze teams daar aan.

Enkele vrouwen hadden van trainster Sarina Wiegman vrij gekregen en trainden in het zwembad, bij Onder 17 en Onder 16 waren de teams compleet. Na een leuke veldtraining met veel positiespelletjes vloog de 1,5 uur om en kwamen Onder 21 en Onder 19 het veld op.

Ook aan de studie is vandaag weer gedacht en in de ochtenduren waren de spelers van Onder 21 aan de studie en in de middag na de lunch is het de beurt aan de spelers van Onder 17 en Onder 16. Verder maakten enkele spelers vandaag nog een schooltentamen zodat alle schoolzaken gewoon doorlopen tijdens het trainingskamp.

In de middaguren stond voor de Vrouwen, Onder 19, Onder 17 en Onder 16 de tweede training op het programma. Ondertussen speelde Onder 21 een oefenwedstrijd tegen de Turkse 3e divisieclub Carsambaspor. In een sportieve wedstrijd kwam ADO Den Haag al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong via een schot van Serhat Koksal. Helaas was de voorsprong maar van korte duur want al na 10 minuten scoorde Carsambaspor de gelijkmaker. In een leuke 1e helft waarbij het spel op en neer golfde met kansen voor beide partijen was de ruststand 1-1, mede doordat een goal van Thomas Verheijdt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de 2e helft liep Carsambaspor binnen 3 minuten uit naar een 3-1 voorsprong. In de 69e minuut werd het 2-1 en in de 72e minuut 3-1. ADO Den Haag gaf niet op en kort daarna scoorde Serano van der Hurk de aansluitingstreffer. ADO Den Haag bleef drukken, maar uit een counter scoorde Carsambaspor de 4-2. Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Tom Broekhuizen ontving op de punt van de 16 meter de bal op zijn borst, controleerde de bal daarna met zijn knie en schoot de bal vervolgens onhoudbaar in de verre hoek. Een werkelijk schitterend doelpunt waarmee de eindstand op 4-3 werd gezet. Een nuttige oefenwedstrijd voor ADO Den Haag Onder 21 tegen deze Turkse profclub.

Het trainingskamp in Turkije is mede mogelijk gemaakt door: Van Arkel Gerechtsdeurwaarders B.V. Pompoenweg 15 Postbus 239 - 2300 AE Leiden Internet: www.van-arkel.com