News

De omstandigheden in Belek zorgen ervoor dat dinsdagmiddag en woensdag het programma moest worden aangepast vanwege de regen. Dinsdagmiddag werd ingevuld door de teams in het zwembad, in het krachthonk en langs het strand.

Na het avondeten hadden de meeste spelers vrij, maar een aantal hadden hun individuele voortgangsgesprekken. Tijdens zo’n gesprek met de trainer en een speler wordt het afgelopen half jaar doorgenomen en worden de doelstellingen voor de 2e helft van het seizoen met de speler doorgenomen. Marco Gentile was namens 1-2 focus aanwezig bij deze gesprekken om in het spelersvolgsysteem de rapporten direct te verwerken. De spelers en staf die vrij waren vulden hun avond op de kamer, in het zwembad of gingen gamen of bowlen in de ontspanningsruimte van het hotel.

Helaas waren de weersomstandigheden op woensdagochtend nog van dien aard dat alle trainingen afgelast moesten worden. Omdat er alleen maar ochtendtrainingen gepland stonden en een oefenwedstrijd van Onder 21 tegen Carcambsospor in de avond moest er minder geimproviseerd worden als dinsdag. Onder 21 en Onder 19 gingen naar het krachthonk, Onder 17 en Onder 16 gingen in het hotel onder bezielende leiding van fysiotherapeut Orkun Buyukyilmaz diverse lichaamsoefeningen doen en de vrouwen kozen voor een strandloop. Onder 19 had de dag overigens vroeg ook al gestart met een verfrissende strandloop.

In de middag hebben de spelers en staf vrij en gaan de meeste teams op excursie. De bazaar in Antalya wordt bezocht door de Vrouwen, Onder 19, Onder 17 en Onder 16. Helaas werd de wedstrijd van Onder 21 tegen Carsambsospor op een laat moment afgelast waardoor het niet mogelijk was om voor Onder 21 nog een excursie te regelen. Na overleg met de organisatie is de wedstrijd verplaatst naar donderdag.

Het bezoek aan de bazaar was voor onze teams een mooie belevenis. Er werd flink gehandeld en afgedongen en voldaan keerde het gezelschap weer terug naar het hotel. Als we de weerprofeten mogen geloven zijn we nu van de regen af en kan er vanaf morgen weer serieus gestart worden op het veld met de voorbereiding op de 2e helft van het seizoen. Laten we het beste ervan hopen.

En dan onze vrouwen, ook in Belek: Vandaag zijn de Vrouwen na de lunch naar een grote Bazaar in Antalya geweest.Vooraf was een kort gesprek met gastspeelster Manon Melis. Zij voelt zich al bijzonder thuis tussen de vrouwen van ADO Den Haag en vindt het niveau van de trainingen hoog. De 25-jarige spits van Oranje blijft ook na het trainingskamp in Nederland bij ADO Den Haag actief meetrainen. Eind maart vertrekt ze naar Sky Blue FC in New Jersey waar een contract voor haar klaar ligt. In Zweden bij LdB FC Malmö had zij het prima naar haar zin, maar een avontuur in USA lokte toen Sky Blue FC bij haar aan klopte. Tot eind oktober speelt Manon Melis voor haar nieuwe club en keert dan wellicht weer terug naar Europa. Voorlopig blijft zij haar conditie op peil houden bij de koploper van de Eredivisie Vrouwen in Den Haag.