News

Dinsdag werd er getraind en natuurlijk een prachtige wedstrijd gespeeld. ADO Den Haag liet zien hoe sterk de ploeg is door zich zeer krachtig te meten met een club als HSV. De 2-1 nederlaag deed niet af aan het niveau dat de ploeg van Maurice Steijn wederom haalde. Met name in de tweede helft, toen de hele ploeg naar voren drukte, speelde het team met vlagen extreem goed, wat helaas alleen resulteerde in een goal van Tjaronn Chery, maar dat hadden er meer kunnen zijn.

Om even toch te beginnen bij de ochtend, voor het eerst deze week was het weer eens een keer niet geweldig. Fris, hier en daar een klein druppeltje regen en de zon achter een wolkendek. Maar het verhinderde de training niet. De spelers die `s avonds niet zouden spelen trainden wat langer en uitgebreider. Martijn de Zwart mocht na zijn blessure aan een middenhandsbeentje voor het eerst weer eens wat met beide handen doen, Max de Jong nam hem meteen onderhanden.

De geblesseerde spelers die apart trainden bekeken de training nog even verder vanuit één van de busjes, want het was echt even te koud om buiten te blijven staan na een training. Hier Ramon Leeuwin bijvoorbeeld.

Dan de wedstrijd. De aankomst op het Marbella Trainings Centre was al geweldig. Er stonden ADO Den Haag fans, maar ook bijvoorbeeld fans van het Marokkaanse elftal stonden naar de training van hun nationale team te kijken en besprongen Ali Boussaboun zowat toen ze hem zagen. Even later kwam Feyenoord van het veld en alle spelers en trainers van beide ploegen kletsten hartelijk even bij. En bij de aankomst van HSV liep Jeffrey Bruma eigenlijk meteen naar Henk Fraser. Leuke ontmoetingen dus vooraf, een mooie sfeer om in te voetballen.

In de beginfase moest ADO Den Haag, dat met drie verdedigers speelde, even zoeken naar de juiste posities. Dat leidde tot twee aardige kansen voor HSV in de eerste vijf minuten. Daarna kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. Een mooi lobje van Chery over de verdediging vond John Verhoek, maar die stond net buitenspel, Toornstra wist uit te breken, gaf een voorzet op Wesley Verhoek maar de kopbal miste net de kracht om Drobny te kunnen passeren. In een 1 op 1 situatie redde Gino Coutinho nog een keer briljant voordat John Verhoek de Duitse verdediging verstoorde en onderschepte, de bal van Chery op Toornstra bij de tweede paal was net iets te hard.

Net na de rust kwam HSV op voorsprong door een goede goal van Guerrero. Door het midden kwam hij voor de goal en schoot in de linkerhoek laag raak. Maar ADO Den Haag pareerde deze tegenslag. Aanvoerder Immers maande zijn manschappen luidkeels verder en verder naar voren. Chery kwam in schotpositie, John Verhoek tikte een voorzet van Toornstra in de korte hoek en iedereen telde deze goal al maar Drobny kon er nog een teen tegenaan zetten. Eigenlijk midden in dit offensief scoorde HSV ineens, een snelle combinatie eindigde wederom bij Guerrero en deze benutte dit buitenkansje simpel. Maar Chery deed nog wat terug voor de verdiende Haagse eer, hij maakte zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Helaas kon er in de slotfase geen gelijkspel meer uitgetrokken worden, maar ADO Den Haag kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Karakteristiek HSV - ADO Den Haag 2-1 47. Guerrero 1-0, 76. Guerrero 2-0, 84. Chery 2-1 Opstelling HSV: Drobny; Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo, Illicevic, Tesche, Rincon, Jansen, Petric, Guerrero Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Kum, Horváth, Supusepa (46. Luksik); Radosavljevic (70. Boussaboun), Visser, Toornstra (70. Vicento), Immers; W. Verhoek, J. Verhoek (74. Van Duinen), Chery