News

Maandag is het ADO Den Haag jeugd- en vrouwengezelschap onder grote belangstelling van kijkers en medereizigers zonder vertraging vertrokken vanuit Nederland naar Belek (Turkije). Ze verblijven hier in een fantastisch 5sterren hotel en het is droog weer met goede verwachtingen. Alles verloopt naar wens, zie hieronder hun verslag en foto`s.

De media had veel aandacht voor onze gastspeelster Manon Melis bij het Vrouwenteam, fantastisch natuurlijk dat wij zo`n speelster in ons midden hebben. Ook ging natuurlijk de aandacht uit naar Mandy van den Berg, momenteel volgens de Oranje supporters de beste Oranjeleeuwin in 2011. Melis houdt haar conditie op peil bij de ploeg van Sarina Wiegman. Zij maakte in november bekend over te stappen van LDB Malmö FC naar Sky Blue FC. De Amerikaanse competitie begint echter pas in april en dus heeft de aanvalster op dit moment geen team om wedstrijden voor te spelen. In tegenstelling tot Melis pakten twee andere speelsters van ADO Den Haag Vrouwen hun spullen niet in voor het trainingskamp. Renate Jansen en Marelle Worm revalideren in Nederland.

130 spelers, speelsters en staf van de opleiding en de vrouwen zijn vertrokken voor het traditionele trainingskamp in de winterstop in het Turkse Turkije. Bij de groep waren een aantal verrassende gezichten zoals de oud-aanvoerder van ADO Den Haag Aleksandar Rankovic, die als stagiair meegaat om te ervaren hoe het is om trainer te zijn, en oud speler Marco Gentile die tijdens het trainingskamp zich bezig zal houden met de video analyses.

Om 14.15 uur steeg het vliegtuig van Corendon op vanaf Schiphol en na een rustige vlucht van 3,5 uur werd er geland in de Turkse badplaats Antalya. Van Antalya is het nog een half uurtje rijden naar het prachtige hotel Limak Atlantis waar we deze week zullen verblijven.

Na een snelle maaltijd en het inchecken waren de spelers en de staf vrij. De spelers gingen na een korte verkenning van het hotel naar de kamers en staf praatte nog wat bij aan de bar en zocht toen ook de kamers op. Na een korte nachtrust, de eerste nacht in een hotel is toch altijd wat onrustig, verzamelde iedereen keurig op tijd om 08.00 uur bij het ontbijt. Een overvloed aan eten stond onze spelers, speelsters en staf te wachten. Na dit goede ontbijt vertrokken, in de stromende regen, Onder 17 en Onder 16 voor de eerste training. Na een korte inspectie van het veld werd besloten dat het niet veld het op dit moment niet toeliet om te trainen en dus gingen onze jongste 2 groepen naar het strand voor een goede strandtraining. Onder 19 spelers en enkele nog schoolgaande Onder 21 spele en de vrouwen hadden inmiddels onder leiding van Gerrit van Pelt de eerste huiswerksessie. In het conferentiegebouw op ons complex hebben we de beschikking over 3 perfecte zalen voor de huiswerkbegeleiding, het maken van tentamens en teambesprekingen. Sarina Wiegman maakte meteen gebruik van een van de zalen en had de eerste teambespreking met het vrouwenteam.

Na het huiswerk hadden de Onder 19 spelers vrij om te zwemmen en te fitnessen en ging Onder 21 naar het strand voor een strandtraining. In de middag was het gelukkig weer droog en kan er voor het eerst op gras worden getraind in Belek. Gelukkig is alleen voor dinsdag regen voorspeld in Belek zodat we waarschijnlijk alleen vandaag een aanpassing op het programma moeten doen en morgen weer uitstekend kunnen trainen.