News

Zondagmorgen startte met een vroeg ontbijt en een training van bijna anderhalf uur. Een grote partijvorm, de spelhervattingen werden doorgenomen en er werd afgewerkt op de goal.

Na een goede sportmaaltijd ging de hele colonne, met agent en organisator Jeroen Wotte voorop en de vier spelersbusjes, de sponsorbus en RTV West er achteraan, richting het Marbella Sports Centre. Daar trainde Telstar op hetzelfde moment, hun vrouwenteam keek toe, de reclameborden en cameraplatforms voor het duel HSV - Club Brugge op het hoofdveld werden opgebouwd.

In de eerste helft krijgt ADO Den Haag door pech een penalty tegen in de 7e minuut. Aleksandar Bjelica kreeg de bal tegen de hand en de scheidsrechter was onverbeterlijk. En een paar minuten later liep de ploeg ook nog tegen een scherpe counter aan, twee maal was nummer 9 Chevalier trefzeker.

De tweede helft was veel meer voor ADO Den Haag. Tjaronn Chery deed van zich spreken, hij eiste veel ballen op en verdeelde het spel. In de eerste helft was het meer Aleksandar Radosavljevic die bij elke opbouw betrokken was. Chery bouwde op, ging mee en bemoeide zich ook met de aanval. Hij nam ook een mooie vrije trap vanaf de zijkant van de zestien die helaas net niet ingekopt werd.

De tweede goal kwam wel, Boussaboun schoot een bal tegen een hand van een Belgische verdediger en claimde zelf de penalty. Deze schoot hij even later onberispelijk in de linkeronderhoek raak. Boussaboun moest net voor tijd alleen wel het veld verlaten met een rode kaart na een opstootje met Habibou. Het hele Haagse team sprong ertussen om erger te voorkomen met de Belgische spits die al een tijdje vreemde acties maakte. Steijn na afloop van de wedstrijd: "Het begin was moeizaam. We hadden bewust de ploegen voor de eerste en tweede helft door elkaar gegooid met ervaren en jonge jongens. Zulte Waregem houdt er een hele andere voetalvisie op na dan wij, zij liepen met name achteruit. We liepen jammerlijk tegen twee counters aan. In de rust hebben we aangegeven dat er beter doorgedekt moest worden, dat ging in de eerste helft minder. Uiteraard neem ik dat niemand kwalijk, zeker niet een jonge jongen als Bjelica. In de tweede helft forceerden we twee mooie goals, maar ik vind dat onze voetbalvisie meer had verdiend." Over het opstootje: "Eerst kreeg Horváth een klap op zijn achterhoofd, dat vonden wij vanaf de bank al erg ongepast. Toen deze jongen Ali bijna door midden schopte, reageerde Ali terecht. Al onze jongens willen fit blijven, dit was gewoon gevaarlijk. En ik vind het niet zo heel erg dat dit soort dingen gebeuren, al hoort het natuurlijk niet, maar het was meteen duidelijk te zien dat onze jongens voor elkaar opkomen. We zijn een collectief, een echte ploeg, dus staan we voor elkaar, goed om te zien."

Karakteristiek: Zulte Waregem - ADO Den Haag 2-2 (2-0) 7. Chevalier 1-0 (pen), 10. Chevalier 2-0, 54. Mike van Duinen 2-1, 75. Ali Boussaboun 2-2 (pen) Opstelling eerste helft: Zwinkels; Liefden, Ntoko, Bjelica, Supusepa; Radosavljevic, Tihouna, Immers; W.Verhoek, J.Verhoek, Van Duijn Opstelling tweede helft: Zwinkels; Liefden (71. Mendes Rodrigues), Kum, Horváth, Luksik; Visser, Boussaboun, Chery; Elbers, Van Duinen, Vicento Gele kaarten: 35. Immers Rode kaarten: 86. Boussaboun en Habiou

En o ja, nog even een toegift van gisteravond. Een groep sponsors ging op de bonnefooi naar Malaga - Atletico Madrid en wist nog kaarten te bemachtigen.