News

Het gehele gezelschap van ADO Den Haag, 28 spelers, begeleiding, sponsors en medewerkers, zijn donderdag keurig volgens schema aangekomen in het Spaanse Estepona. Om 04.15 uur verzamelde de selectie al bij het Kyocera stadion en door de extreme wind bracht vaste chauffeur Rene de groep naar Schiphol.

Opvallende gezichten: Aleksandar Bjelica, speler van de A-jeugd, Ricardo Kieboom, keeper uit de opleiding en Garry Mendes Rodrigues, stagiaire vanuit Boshuizen. De groep sponsors verzamelde niet veel later op Airport Rotterdam / The Hague om eveneens naar Malaga te vliegen. Beide groepen ontmoetten elkaar op het vliegveld aldaar om met twee bussen naar het hotel in Estepona te rijden.

Barry Ditewig, onze oud-keeper, kwam de groep nog tegen op Schiphol, hij ging met zijn amateurclub naar Valencia op trainingskamp. Meerdere ploegen reisden af, het personeel op de luchthaven was al ingesteld op een groep voetballers die met veel materiaalkisten afreist, waardoor het inchecken heel vlot verliep.

De harde wind maakte het opstijgen ietwat onrustig, maar verder verliep de vlucht rustig. Amper uit het vliegtuig kwamen de eerste leuke reacties al van Nederlanders die op het vliegveld van Malaga waren. `Zet em op`, `Veel plezier hier`, `Heel veel succes de tweede seizoenshelft`, veel voetballiefhebbers zagen direct wie er voorbij liepen. Na een goed uurtje rijden, langs de mooie zonnige vergezichten, kwam het bijna oude vertrouwde hotel van vorig jaar in beeld en werd de ploeg en haar aanhang weer heel hartelijk ontvangen. De sponsors genoten van een welkomstdrankje en gingen na een voorstelrondje even lekker bij het zwembad zitten. Sommigen gingen `s middags naar Puerto Banus, de gezellige haven van Marbella.

Na een heerlijke lunch, weer gemaakt door de geliefde kok van vorig jaar, gingen de spelers rusten, zich klaar maken voor de training om 16.00 uur. Iedereen lijkt al snel zijn draaai weer gevonden te hebben. Nu straks weer in de vier busjes die de ploeg ter beschikking staan naar de prachtige trainingsvelden. De trainers rijden, en dat is vooral het laatste erg steile stukje nog beste lastig. Later meer over de eerste training.

De sponsors die deze reis mogelijk maken en meegereisd zijn: Kyocera Mita Nederland Pionero Verremi Holding Timmermans Accountancy Bubberman Dakbedekking BV Pinamonte Lammertink Groep Van der Velde `t Veentje McDonalds Zoetermeer Sir Winston Casino Van Klei Groep Masters in Finance Van Arkel Incasso En de sponsors die hebben bijgedragen maar niet meegreisd zijn: Strandpaviljoen De Golfslag Zegwaard Rioolontstopping BIG Horeca