News

Zondagochtend 4 december was het jeugdcomplex van ADO Den Haag, de Aftrap, de locatie voor een instructieochtend voor E/D trainers en coaches van de Netwerkclubs.

Vanuit de Netwerkclubs bleek er de behoefte om de Netwerk-jeugdtrainers eens mee te laten kijken in de keuken van ADO Den Haag. Dit keer werd er speciaal gefocused op de 9*9 regels en de daarbij horende spelopvattingen voor de E-spelers. ADO Den Haag had deze ochtend de E-selectie teams van Wilhelmus en Westlandia uitgenodigd om het in dit kader (9*9) tegen elkaar op te nemen. Voordat deze teams de hun potje voetbal begonnen werden door de ADO Den Haagcoaches Marvin van der Valk en Dennis de Rijke eerst de spelers en trainers apart genomen om een wedstrijdbespreking bij te wonen, zoals bij ADO Den Haag gebruikelijk is in deze leeftijdscategorie.

Op een speelse manier werd uitgelegd waarom de stap van een klein veld naar een groot veld het beste eerst via de tussenstap 9*9 gemaakt kan worden. Middels aangepaste veldafmetingen (16 bij 16 meter) wordt er gespeeld met grote goals en worden enkele regels van het spelen op een groot veld toegepast. De coaches van de Netwerkclubs liepen de gehele ochtend met de ADO Den Haag coaches mee en werden in de gelegenheid gesteld om de voor-, rust, en nabespreking mee te maken. Wat hierbij bleek is dat door middel van het veel vragen stellen aan de spelers, deze erg alert bleven tijdens deze besprekingen. Tevens bleek dat deze jeugdige spelers het spelen op een groot veld toch wel erg leuk maar vooral ook erg spannend vinden!