De teams van de opleiding hadden vandaag een goede dag. ADO Den Haag onder 19 bereikte de volgende bekerronde via een ruime zege op De Graafschap A1. ADO Den Haag onder 17 ging eveneens verder in de beker al had het hiervoor wel strafschoppen nodig tegen FC Utrecht. ADO Den Haag onder 16 speelde een goede oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV en won verdiend met 2-1. ADO Den Haag onder 15 werd groepswinnaar in de bekerpoule via een 0-1 zege bij Sparta. Ook ADO Den Haag onder 14 won bij Sparta al betrof het hier een oefenwedstrijd. ADO Den Haag onder 13 behaalde een ruime bekerzege op Zeeburgia D1 en ADO Den Haag onder 12 oefende tegen PSV onder 12 en won met 2-1. Het jongste ADO Den Haag team speelde tegen VCS D1 en verloor nipt met 3-4. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

ADO Den Haag onder 19 – De Graafschap A1 5 – 2 ADO Den Haag onder 19 heeft overtuigend de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald via een 5-2 zege op het in de Eredivisie uitkomende De Graafschap A1. ADO Den Haag begon voortvarend en al voor de rust had het een veilige marge opgebouwd door 2 doelpunten van Tomas Tavilla waardoor de ruststand 2-0 was. Vlak na de rust kwam ADO Den Haag op een 3-0 voorsprong via een benutte strafschop van Giovanni Korte. Jorn van Lunteren bracht met een mooi schot in de bovenhoek de stand op 4-0. De Graafschap deed vlak na de aftrap iets terug door 4-1 te scoren, maar Mike Tros bracht de marge weer op 4 goals door de 5-1 te scoren. Vlak voor tijd bracht de spits van De graafschap de 5-2 eindstand op het bord. Opstelling: Tom Salimi Chogani, Mike van Toor, Steve van Kesteren, Robin Buwalda, Jordy van der Winden, Mike Tros (Dylan de Braal), Jorn van Lunteren, Remco van Wingerden, Giovanni Korte (Mailison Lima Duarte Lopes), Mitchell de Vlugt (Papito Merencia), Tomas Tavilla (Caglar Atis) ADO Den Haag onder 17 – FC Utrecht B1 1 – 1 ADO DH wns 6-5 In aanloop naar de return wedstrijd in de competitie van volgende week speelden ADO Den Haag O17 en FC Utrecht O17 van op De Aftrap een bekerwedstrijd. Het eerste echte hoogtepunt kwam pas in de 22e minuut. Een corner van ADO Den Haag schampte de lat en kwam pardoes voor de voeten van de compleet verraste Marc Duchatinier die daardoor dit buitenkansje niet wist te benutten. Een minuut later was het FC Utrecht dat een levensgrote kans dacht te krijgen maar de goed leidende scheidsrechter dhr. Van Uffelen floot af voor buitenspel. Damian MacIntosch kreeg vlak voor rust de kans om de scoren te openen maar die zag zijn schot op het verlaten doel naast de paal gaan. In de 2e helft was het FC Utrecht dat na 12 minuten de stand op 0-1 bracht. Tot verrassing van velen belandde een schotje achter de verbouwereerde keeper, Marc Steekelenburg, in het Haagse doel. Rene van Delft, de coach van de jonge ooievaars reageerde vrij snel door een verdediger te wisselen voor een extra aanvaller. Akin Arslan beloonde zijn trainer met deze wissel door na 22 minuten de gelijkmaker te scoren. Na deze 1-1- bleven grote kansen uit en zouden strafschoppen de beslissing moeten brengen. Nadat beide ploegen ieder 1 strafschop hadden gemist in de reguliere reeks was het Marc Steekelenburg die de 6e pingel van FC Utrecht wist te pakken en daarmee zijn ploeg een ronde verder hielp. Opstelling: Mark van Steekelenburg, Richello Fecunda, Dave Koek Christiaan Rog, Robin van der Meer, ,Raychello Fecunda Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier, Desko Destanovic, Damian Mac Intosh en Tom van Veen ADO Den Haag onder 16 – PSV B2 2 – 1 ADO Den Haag onder 16 heeft de oefenwedstrijd tegen PSV B2 met 2-1 gewonnen. ADO Den Haag speelde een goede wedstrijd en halverwege de 1e helft kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong door Jerslylee Riley die scoorde uit een voorzet van Jeffrey van Roon. Dit was ook de ruststand. In de 2e helft kwam PSV ongelukkig op gelijke hoogte na een misverstand in de opbouw. ADO Den Haag bleef goed spelen en uit een combinatie tussen Bahadir Bulut en Kevin Jacobs kwam de bal bij Clinton Delali die de 2/1 scoorde hetgeen de eindstand was. Opstelling: Mark Jacobs, Darryl Jodhabier (30e Jaimy de Groot), Bahadir Bulut, Christiaan de Vroedt (35e Kevin Sanchez Gomez), Pepijn van Zwieten de Blom, Guy Smith, Axel Wendt, Hector Hevel, Mitchell Weissenberg (40e Clinton Delali), Jeffrey van Roon (40e Brandon Richardson) en Jerslylee Riley (40e Kevin Jacobs) Sparta R. C1 – ADO Den Haag onder 15 0 – 1 ADO Den Haag onder 15 speelde en wedstrijd met 2 gezichten. Over de eerste helft kunnen wij snel klaar zijn Sparta was sterker omdat ADO Den Haag zonder beleving speelde. De ruststand was dan ook 0-0. De 2e helft was van een ander kaliber. ADO Den Haag speelde met passie en veel inzet. In de 61e minuut nam Trevor David een schitterende vrije trap iets over de middenlijn en aanvoerder Nikki Baggerman kopte hem op sublieme wijze tussen de palen 0-1. De wedstrijd golfde daarna op en neer in de laatste minuut gaf Segun Onowabele na een snelle actie een mooie voorzet en Jerdy Schouten schoot met een vliegende actie de bal keihard in maar die raakte de onderkant lat zodat de eindstand 0-1 bleef waardoor ADO Den Haag als groepswinnaar zich plaatste voor de volgende ronde van het Bekertoernooi. Sparta R. C2 - ADO Den Haag onder 14 2 – 4 ADO den Haag onder 14 heeft zich uitstekend hersteld van de wanprestatie van vorige week tegen FC Zwolle. In oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam onder 14 werd met 2-4 gewonnen. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd maar kwam na 17 minuten toch op een 1-0 achterstand. 7 minuten later stond het 2-0 na een buitenspelsituatie waarvoor niet werd gefloten. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag een strafschop, maar helaas Thijs Timmermans schoot op de paal. Na de rust gingen de mannen van trainer Ger van Weelden op zoek naar de aansluitingstreffer Deze werd in de 40e minuut gemaakt door Erik van Rossum. (zijn 1e doelpunt voor ADO Den Haag) In de 52e minuut was het Vinny Pesoal die de 2-2 op het scorebord bracht, na een voorzet van Loyd van der Wilden. Hierna was het ADO Den Haag die het initiatief in de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. In de 60e minuut was het Yani Bouras die een vlijmscherpe voorzet van Loyd van der Wilden, na een subliem overstapje van Vinny Pesoal, die perfect inschoot en zo de 2-3 aantekende. In de extra tijd zorgde Muhammed Atay voor de terechte 2-4 eindstand. Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag onder 14 zijn laatste thuiswedstrijd van de 1e competitie helft tegenstander is dan De Graafschap onder 14. ADO Den Haag onder 13 – Zeeburgia D1 5 – 0 ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en na 48 seconden was het dan ook al 1-0 door Lance Duijvestijn na een pass van Tyrone Owusu. ADO Den Haag ging door maar met lange ballen in plaats van verzorgd te voetballen Na 12 minuten werd het dan ook 2-0 uit een goede combinatie tussen Joni Migeul Mateus en Pascal Struijk die scoorde. In de 2e helft ging ADO Den Haag door maar nu met beter voetbal en in de 32e minuut was het Daily Loos die de 3-0 maakte uit een pass van Lance Duijvestijn. ADO Den Haag ging na de rust door en uit een corner van Donovan de Groot was het Lorenzo Seymonson die de 4-0 maakte. Joni Migeul Mateus bepaalde de eindstand op 5-0 in de 56e minuut uit een pass van Orlando Agues Ribeiro. Omdat het achterin goed stond werd er niets weg geven en werd de nul wederom gehouden en een 5-0 overwinning behaald ADO Den Haag onder 12 – PSV D2 2 – 1 ADO Den haag onder 12 speelde vandaag tegen de leeftijdsgenoten van PSV D2. Een fantastische wedstrijd op papier en we hadden er dan ook veel zin in. Dit was ook te merken aan de sfeer bij de spelers in de kleedkamer. De eerste helft ging prima van start en ADO Den Haag nam zowaar het initiatief in handen door goed positie spel te spelen en de bal rond te laten gaan waardoor het moeilijk was voor PSV om de druk op te voeren tegen ADO Den Haag. Na wat slordigheidjes kon PSV de controle overnemen en liet het ook zien dat het uitstekend kan voetballen. PSV schoof ook snel door vanuit de laatste lijn waar wij wat moeite mee hadden in de bezetting. Zowaar kreeg Aziz Hamze Sayid de bal aan de rand van het veld en stuurde Gino Bergwerf alleen op de keeper af. Gino Bergwerf faalde niet en schoot de bal prima over de keeper van PSV heen in het goal 1-0. We gingen met een prettig gevoel de rust in en waren zeker van onze zaak dat we meer wilde tegen dit PSV. De 2de helft was nog maar net begonnen of het was wederom Gino Bergwerf die met een slimme actie die bal ontnam van de keeper van PSV en in een leeg goal de 2-0 binnen schoot. We kwamen in een aantal situaties goed voor de goal met prima voetbal alleen faalde we in de afronding. PSV deed nog iets terug in de 42ste min door tegen te scoren na een prima actie over de flanken. Een prima wedstrijd van hoog niveau met een ADO als terechte winnaar!! ADO Den Haag onder 11 – VCS D1 3 – 4 Vandaag was het fysiek sterke VCS, voor de tweede keer dit seizoen, de tegenstander. Het fysieke verschil tussen ADO Den Haag en VCS was gelijk te zien. VCS kwam snel op een 0-1 voorsprong en de 0-2 volgde snel via een corner. ADO Den Haag liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef goed combinatievoetbal spelen. De aansluitingstreffer kwam van de schoen Thomas Toussaint. Na een goede combinatie door het midden, schoot Thomas Toussaint de bal hard in het dak van het goal. De gelijkmaker volgde snel door een schot uit de 2de lijn van Naoufal Bannis. ADO Den Haag wist in de eerste helft zelfs nog de 3-2 te maken. Na een goede combinatie over rechts was het Sem Steijn, die via een steekbal vrij werd gespeeld en de 3-2 binnenschoot. In de tweede helft ging ADO Den Haag door met goed combinatie spel en creëerde een aantal mogelijkheden. VCS probeerde zo snel mogelijk de bal richting de spitsen te krijgen. ADO Den Haag loste dit goed op. Het was echter door een te korte terugspel bal dat VCS weer terug in de wedstrijd kwam. In de laatste minuten van de tweede helft was het toch VCS die aan het langste eind trok. Met dit laatste doelpunt was ook de eindstand van 3-4 bereikt.