News

ADO Den Haag onder 19 behaalde een belangrijke overwinning in de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport A1. ADO Den Haag onder 17 speelde een goede wedstrijd, maar het lukte niet om te scoren, helaas deed AZ dit wel 1x en daardoor werd er onnodig verloren. ADO Den Haag onder 16 behaalde een goede overwinning op Fortuna Sittard B1. Bij onder 15 tegen FC Utrecht lukte niet veel waardoor de domstedeling een makkelijke overwinning behaalden. ADO Den Haag onder 14 speelde een slechte wedstrijd tegen het onderaan staande FC Zwolle C2 en behaalde een 1-1 gelijkspel. ADO Den Haag onder 13 deed het uitstekend door in Alkmaar AZ D1 met 3-2 te verslaan. ADO Den Haag onder 12 zette de goede reeks voort door tegen UVS D1 met 1-1 gelijk te spelen. ADO Den Haag onder 11 tenslotte verloor van Haaglandia D2. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden:

VVV/Helmond Sport A1 – ADO Den Haag onder 19 0 – 2 Opnieuw stond er een belangrijke wedstrijd voor onder 19 deze zaterdag in Venlo op het programma. Concurrent FC Zwolle A1 ging deze middag op bezoek bij het laag geklasseerde Quick Boys A1 en zou met een ruime overwinning wel eens op doelsaldo de koppositie van onder 19 over kunnen nemen. ADO Den Haag onder 19 kon daar tegenover maar een ding doen zelf winnen in Venlo om zo qua punten gelijk te blijven op de ranglijst, of had Quick Boys A1 wellicht een verassing in petto? Na 2 minuten weet Mitchell de Vlugt over links de vrijstaande Giovanni Korte te bereiken, maar zijn schot raakt de paal en gaat aan de verkeerde kant van de paal buiten. VVV/HelmondSport en ADO Den Haag gaan de eerste 10 minuten gelijk op maar ADO Den Haag heeft de betere kansen. In de 14e minuut weet ADO Den Haag na goed en simpel combinatie spel Jorn van Lunteren te bereiken. Jorn van Lunteren schiet van afstand en de keeper kan de bal niet verwerken. De attent ingelopen Tomas Tavilla schiet vervolgens simpel de 0-1 tegen de touwen. In de 26e minuut onderschept Mike Tros knap en opent direct op Giovanni Korte die hard en laag Aleksander Bjelica probeert te bereiken en hierbij verwerkt VVV/Helmond Sport de bal bijna in eigen goal. In de 37e minuut steekt Aleksander Bjelica direct Giovanni Korte weg die in de 16 meter wordt gestuit echter waar iedereen een strafschop verwacht fluit de scheidsrechter voor een corner. ADO Den Haag speelt onder de maat en had voor de rust ruim voor moeten staan. Echter de rust wordt bereikt met slechts een 0-1 voorsprong. Na de rust zakt ADO Den Haag qua spel ver achteruit maar kan VVV/Helmond Sport geen echte vuist maken. Geheel uit het niets verdubbeld ADO Den Haag echter wel de voorsprong via de linkerkant wordt Tomas Tavilla gevonden die cross direct Jorn van Lunteren bereikt die snoeihard de 0-2 tegen de touwen schiet. ADO Den Haag speelt de wedstrijd uit en wint met 0-2. Opstelling: Bas Meeuwissen, Mike van Toor (45e Steve van Kesteren), Robin Buwalda, Aleksander Bjelica, Jordy van der Winden (89e Hakan Bayram), Mike Tros, Jorn van Lunteren, Remco van Wingerden (71e Mailison Lima Uarte Lopes), Giovanni Korte (64e Papito Merencia), Mitchell de Vlugt, Tomas Tavilla (77e Caglar Atis) ADO Den Haag onder 17 – AZ B1 0 – 1 De eerste helft van deze wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 ruststand maar een verloren duel op het middenveld en vervolgens onachtzaamheid in de verdediging gaf AZ de mogelijkheid om na 25 minuten de score te openen. Deze domper betekende dat ADO Den Haag onder 17 alles uit de kast moest halen om deze achterstand ongedaan te maken. Direct na de hervatting voor de 2e helft leek Calvin Valies de gelijkmaker op zijn schoen te hebben maar zijn inzet miste de kracht om de keeper van AZ te verschalken. Dit was echter wel het sein voor de jonge Hagenezen om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. En kans kwamen er. De grootste voor Desko Destanovic maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal vlak voor tijd aan de verkeerde kant van de goal. AZ was vo0ral gevaarlijk in de counter en, dat moet ook gezegd worden, miste een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Al met al verdiende deze wedstrijd geen winnaar maar was het toch de ploeg uit Alkmaar die met de drie punten een plezierig weekend beleefden. Opstelling: Mark van Steekelenburg, Richello Fecunda, Bas de Bree (65e Akin Arslan), Danny Bakker, Robin van der Meer, Christiaan Rog, Rodney van der Meijs, Marc du Chatenier, Desko Destanovic, Calvin Valies (70e Damian Mac Intosh) en Tom van Veen

ADO Den Haag onder 16 – Fortuna Sittard B1 3 – 1 ADO Den Haag onder 16 speelde vandaag de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Fortuna Sittard B1. Bij winst zou ADO Den Haag over Fortuna Sittard gaan en op de veilige 10e plek belanden. Na een aftastend begin kwam Fortuna Sittard halverwege de eerste helft op een onnodige 0-1 voorsprong na een verkeerde pass in de verdediging van ADO Den Haag. ADO Den Haag liet de kop niet hangen en speelde bij vlagen goed voetbal en werd vlak voor de rust beloond met de gelijkmaker van Axel Wendt na een scrimmage voor de goal. In de 2e helft was ADO Den Haag de betere ploeg en was Fortuna Sittard gevaarlijk in de omschakeling. ADO Den Haag miste enkele kansen, maar een kwartier voor tijd scoorde Mitchell de Vlugt op schitterende wijze de 2-1. ADO Den Haag bleef goed voetballen, maar de verdediging gaf geen kans weg. Als Fortuna Sittard in de buurt van het doel kwam stond keeper Mark Jacobs paraat. In de 75e Minuut maakte de ingevallen Clinton Delali en goede actie in het strafschopgebied en uit zijn voorzet scoorde Mitchell Weissenberg de bevrijdende 3-1. De laatste minuten speelde Fortuna Sittard alles om niets, maar de Haagse verdediging stond goed en zo werden de 3 belangrijke punten in Den Haag gehouden. Opstelling: Mark Jacobs, Darryl Jodhabier, Bahadir Bulut, Pepijn van Zwieten de Blom, Guy Smith, Axel Wendt, Hector Hevel, Mitchell Weissenberg, Jeffrey van Roon (68e Clinton Delali) en Jerslylee Riley

ADO Den Haag onder 15 – FC Utrecht C1 0 – 3 ADO Den Haag speelde tegen een fysiek sterke tegenstander een matige wedstrijd..FC utrecht kwam in de 14e minuut na een actie van de sterkeen snelle nr 11 op 0-1 in de 16e minuut kwam FC Utrecht na wederom een voorzet van nr 11 die niet goed werd ingeschat op 0-2 ADO Den Haag kreeg daarna nog wat kleine kansjes maar scoorde niet zodat de ruststand 0-2 bleef.De 2e helft begon ADO Den Haag sterk er waren 2 mogelijkheden om te scoren maar die werden niet benut en in de 46e minuut na balverlies op het middenveld maakte FC.Utrecht de 0-3.De wedstrijd werd door FC Utrecht gecontroleerd uitgespeeld waardoor de eindstand 0-3 bleef. FC Zwolle C2 - ADO Den Haag onder 14 1 – 1 ADO Den Haag onder 14 leverde vandaag een collectieve wanprestatie door met 1-1 gelijk te spelen tegen het onderaanstaande FC Zwolle onder 14. Na 16 minuten kwam ADO Den Haag nog wel op 0-1 door Muhammed Atay na een voorzet van Loyd van der Wilden. Hierna werd er door ADO Den Haag niet veel meer gepresteerd. De instelling en mentaliteit lieten ver te wensen over. Na de hervatting rook FC Zwolle zijn kans en ging meer op de helft van ADO Den Haag spelen. Wat dan ook resulteerde in de meer dan verdiende gelijkmaker. En zo verloor ADO Den Haag 2 punten geheel onnodig Hopelijk is bij de eerst volgende wedstrijd wel de juiste instelling bij de spelers van ADO Den Haag aanwezig. AZ D1 – ADO Den Haag onder 13 2 – 3 In de wedstrijd tegen AZ speelde ADO Den Haag in de eerste minuten niet echt scherp maar voetbalde wel op de helft van AZ. AZ kwam er met veel spelers uit als het een aanval opzette en in de 15e minuut werd het dan ook 1-0 voor AZ. ADO Den Haag ging meer druk zetten en uit een van de corners was het Donovan de Groot die de bal bij de eerste paal legde en het was Simo Choukoud die de 1-1 binnen tikte. ADO Den Haag bleef sterker en uit een vrije trap van Donovan de Groot was het nu Lance Duijvestijn die de 1-2 maakte. Na rust ging AZ voor de gelijkmaker en na 5 minuten in de 2e helft werd het 2-2. Halverwege die helft zette ADO Den Haag een prachtige aanval op en uit die voorzet van Donovan de Groot was het Orlande Aques Ribeiro die de 2-3 binnen schoot. ADO Den Haag kwam nog wel onder druk te staan maar gaf de winst niet meer weg. UVS D1 – ADO Den Haag onder 12 1 – 1 ADO Den Haag begon met goed veldspel tegen UVS in Leiden. Het goede positiespel resulteerde in een doelpunt voor ADO Den Haag. In de 13e minuut maakte Rabbi Mwenda de actie en ronde deze keurig af. ADO Den Haag hield stand tegen UVS, dat met een paar acties gevaarlijk voor de goal kwam. Na 40 minuten werd de bal gemist door het middenveld waardoor UVS kon scoren 1-1. Na de gelijkmaker begon ADO Den Haag alsnog druk uit te oefenen op UVS. Dat leidde tot 3 a 4 grote kansen, die helaas niet werden benut, alsmede een terechte penalty die ADO Den Haag werd ontnomen door een scheidsrechterlijke dwaling. Zodoende bleef het in Leiden 1-1.

Haaglandia D2 – ADO Den Haag onder 11 3 – 1 In de eerste helft speelde ADO Den Haag onder 11 een prima wedstrijd en waren wij zelfs de betere ploeg. Ondanks dat creerde ADO Den Haag te weinig kansen. Goede combinaties en goede voetballende momenten vanuit de opbouw (startend bij de keeper) wisten wij steeds op een goed voetballende manier op de helft van de tegenstander te komen. Vanaf daar werd het fysieke aspect belangrijk en daarin hebben jongens van 9 en 10 jaar het meeste moeite tegen jongens van 11 en 12 jaar die net even iets groter en sterker zijn. Voetballend kon ADO Den Haag onder 11 vandaag niet dat extra`tje brengen, zo bleek in de 2de helft. De 2de helft was ADO Den Haag vele malen minder dan de eerste. Er werden nauwelijks goede kansen gecreeerd en er was heel erg veel onnodig balverlies. Dit leidde in de 2dehelft dan ook tot 2-1 en 3-1. Gelukkig kan de -11 zich weer revancheren aanstaande woensdag tegen Wilhelmus D1.