News

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. AMREF steunt ex-oorlogsland Zuid-Soedan bij de wederopbouw. De combinatie is dus snel gemaakt: Den Haag en AMREF gaan een jaar lang samenwerken om Zuid-Soedan verder te helpen. Daarbij krijgen ze de hulp van verschillende partners waaronder ADO Den Haag.

Den Haag vliegt vanaf 21 september 2011 een jaar lang voor Zuid-Soedan. Samen met AMREF wordt ervoor gezorgd dat minimaal 25 jonge mannen en vrouwen in Zuid-Soedan een driejarige opleiding kunnen volgen tot arts. Bijzonder is dat een groot aantal van hen soldaat zijn geweest in de burgeroorlog. En daarnaast wordt er een complete kinderafdeling in het opleidingsziekenhuis in Maridid gerenoveerd. Door deze acties worden jaarlijks zeker 162.500 mensen aan goede gezondheidszorg geholpen!

Een jaar lang kan iedereen meedoen met acties voor de dokters van Zuid-Soedan, bijvoorbeeld tijdens The Hague Festivals en andere evenementen. En natuurlijk kunt u ook uw eigen actie starten, samen met de straat, een school, of uw werk. Haagse bedrijven, scholen, en ‘gewone` jonge en oudere Hagenaars - AMREF nodigt iedereen uit om mee te doen en de kinderen, mannen en vrouwen van Zuid-Soedan een steuntje in de rug te geven. Ambassadeurs van Den Haag vliegt -Fred Zuiderwijk, Kirsten van Dissel, Stephan Evenblij, Troy Douglas, Stella Jongmans en Dimi de Jong- gingen je voor. Wilt u graag meedoen of meer informatie? Bezoek dan de site www.denhaagvliegt.nl